Pecanje
Shutterstock
Pecanje

Shutterstock

Pecanje, Foto: Shutterstock

Grozdan Petković (66), penzionisani policajac iz niškog naselja Pasi Poljana, umro je u nedelju na Bovanskom jezeru nakon što ga je ujela osa za jezik.

Nesrećni čovek je bio sa sinom i unukom bio na izletu i pravili su roštilj. Slučajno je sa zalogajem stavio i osu u usta, a od uboda ose krenula je snažna alergijska reakcija, koja je ubila Petkovića za manje od pola sata.

Grozdanova supruga Dušica ispričala je da je on u nedelju ujutru otišao sa sinom Vladom i unukom Andrejem na Bovansko jezero da bi pecali i uživali u prirodi. 

- Pecali su tog jutra, a onda su po podne napravili pauzu i spremili roštilj za ručak. Dok je Grozdan jeo, Vlada je otišao da pogleda Andreja, koji je zaspao u kolima. U jednom trenutku samo je čuo oca kako je kriknuo "Jao, ujede me osa!". Vlada je otrčao do oca da ga odvede do lekara, ali Grozdan je već bio na zemlji - priča očajna Dušica.

Grozdana su odmah odveli u bolnicu, a lekari su dali sve od sebe i pokušali da ga reanimiraju, nažalost, prema rečima Grozdanove ćerke, već je bilo kasno.

Rođak preminulog čoveka ispričao je da je Grozdan znao da je alergičan na ujede insekata i da mu ovo nije bio prvi put da je ubode, ali da nikada ranije nije  imao tako drastičnu alergijsku reakciju na otrov.

 

Komentari (3)

auuuuu

03.07.2018 22:48

Strasnooooo, Moje saucesce, Uzas

cudna osa

04.07.2018 07:37

Pre tri dana mi obletala oko glave cudna osa, s jako dugim nogama, s telom skoro prekinutim na sredini, zamahnem rukom da je oteram, a ona se zaleti i ubode me ispod desnog uva. Nisam alergican na domace ose, od ove mi se glava udvostrucila, gusenje, lupanje srca. Preziveo sam ali otok i bol su nesnosni...

citalac

04.07.2018 09:14

@cudna osa - To je mozda bio mali strsljen, dobro da se nije gore desilo. A ovaj deka je bas bio lose srece, saucesce.