MUP
Foto: Printscreen/Instagram/mupsrbije

Danas je sa sa gradilišta u naselju Stevan Sinđelić u Nišu uspešno uklonjena avio-bomba zaostala iz NATO bombardovanja, izjavio je prethodno v. d. pomoćnika ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Luka Čaušić i dodao da evakuisani građani iz ovog naselja mogu da se vrate u svoje domove.

U međuvremenu, MUP se oglasio novim saopštenjem.

Kako su istakli, u kontrolisanim uslovima u kamenolomu u Gadžinom Hanu bezbedno je uništena ova avio-bomba.

Kamenolom se nalazi pored puta koji vodi od sela Sopotnica ka selu Kaletinac, a osim u tim selima eksplozija se po rečima meštana, čula i u ostalih desetak sela na obroncima Suve planine.

Čaušić se zahvalio i svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova koji su učestvovali u ovoj efikasnoj akciji, ali i svim gradskim službama i Gradskom štabu za vanredne situacije grada Niša.

Prema njegovoj proceni, potpuno uništavanje avio-bombe MK 84, težine oko 1.000 kilograma sa eksplozivnim punjenjem od 430 kilograma, obavljeno je u roku od sat vremena na bezbednoj lokaciji.

"Biće uništena uz pomoć eksploziva. Najpre će biti položena u rupu i obezbeđena da bi detonacija bila što manja. Sporogorećim štapinom se aktivira i uništi", rekao je Čaušić ranije.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading