Upis đaka prvaka
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Za samo nedelju dana osnovce i srednjoškolce očekuje prvi duži raspust nakon novogodišnjih i božićnih praznika, ali ujedno i poslednji koji će imati do kraja ove nastvane godine. Dok su đaci u Vojvodini već imali uskršnji raspust od 28. marta do 3. aprila, decu u ostatku zemlje čeka čak 10 slobodnih dana, ali ni učenici na severu neće ostati praznih ruku.

U susret prvomajskim i vaskršnjim praznicima đake u Srbiji čeka prolećni raspust, i to od 29. aprila do 7. maja, ali kako tome prethodi vikend deca će se raspustiti već u petak, 27. aprila. I učenici u Vojvodini imaće novih nekoliko slobodnih dana, s tim što će njihov odmor početi u sredu, 1. maja, a u klupe će se vratiti, kada i ostali, tačnije u utorak 7. maja.

S obzirom na to da je prolećni raspust poslednji u ovoj nastavnoj godini, đaci će morati na novi odmor morati da sačekaju sve do kraja školske godine.

Maturanti gimnazije, ali i ostalih srednjih škola sa nastavom će završiti 31 maja, dok će osmaci u školi ići do 14 juna. Za njih će raspust početi po završetku svih obaveza koje imaju oko upisa na fakultete, odnosno u srednje škole.

Svi važni datumi za đake do kraja školske godine:

- 29. april - 6. maj - prolećni raspust;

- 31. maj - kraj školske godine za đake 4. razreda gimnazija:

- 14. jun - kraj godine za osmake (sledi polaganje male mature);

- 17. jun - kraj godine za osnovce;

- 17, 18. i 19. jun - mala matura;

- 21. jun - kraj za srednjoškolce i

28. jun - Vidovdan i svečana podela knjižica.

Ostali osnovci raspustiće se 17. juna, a srednjoškolci 24, odnosno već u petak, 21. kada je poslednji radni dan.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading