kraj školske godine 6. juna
Foto: Alo/Foto Alo!/ilustracija

Povodom spekulacija koje su se pojavile u javnosti o iseljenju Osnovne škole "Stefan Nemanja" u Beogradu, Ministarstvo prosvete saopštava sledeće:

"Dopis kojim se Ministarstvo prosvete obratilo Osnovnoj školi "Stefan Nemanja" i kojim traži da se škola izjasni da li koristi parcelu za obrazovno-vaspitni rad, u funkciji je izrade Plana detaljne regulacije koji priprema Gradska uprava Grada Beograda.

Potpuno je netačna postavka o tome da se bilo šta u pogledu planiranja i projektovanja kroz obuhvat Plana detaljne regulacije radi na račun umanjenja ili bilo kog revidiranja kapaciteta i potencijala kojima raspolaže Osnovna škola "Stefan Nemanja". Upravo suprotno, postoji potpuno izvesna mogućnost, čak i preporuka, da se stvore planski i urbanistički uslovi da se kapaciteti škole osavremene i unaprede kroz sam Plan detaljne regulacije.

Stoga nema reči o ustupanju/prodaji bilo kog dela parcele koji koristi škola, niti iko u Ministarstvu razmišlja o iseljenju ove škole. Reč je o redovnoj administrativnoj proceduri u ovakvim situacijama. Neko je, očigledno, pogrešno informisao roditelje i zaposlene i bespotrebno ih uznemirio".

BONUS VIDEO:

 

@alo_portal Anksioznost - tajna muka mladih ljudi Celu emisiju “U ringu” sa Slavicom Đukić Dejanović možete pogledati na našem YouTube kanalu ▶️ #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ゚viral #fypシ゚viral #foryou #fypシ #foryoupage #viraltiktok ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading