Goran Vesić
Foto: Alo/Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

- Ovaj autoput će povezati Beograd sa Zrenjaninom i Novim Sadom, a njegova dužina će biti 105,4 kilometara. Putovaće se između Beograda i Zrenjanja tačno pola sata, a između Zrenjanja i Novog Sada mnogo kraće. Na taj način ćemo omogućiti da ljudi koji žive u Zrenjanju i susednim opštinama da budu dobro saobraćajno povezani sa Beogradom i Novim Sadom - naglasio je Vesić i poručio da ovaj autoput znači život za Banat, i njegovu vezu sa Beogradom i Novim Sadom.

- Uvek kada počnemo da gradimo neki novi autoput ili brzu saobraćajnicu imamo razloga za zadovoljstvo. Ako pogledamo sve puteve i saobraćajnice koje se rade u Srbiji, možemo da konstatujemo da je Banat bio veoma zapostavljen što se tiče železničkog i drumskog saobraćaja - rekao je ministar i istakao da nas čekaju još dva dodatka na ovaj autoput, a da sutra kreće izgradnja "Osmeh saobraćajnice".

Goran Vesić

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

 

- Brza saobraćajnica između Novog Bečeja i Zrenjanina, treba da poveže 'Osmeh saobraćajnicu', odnosno, ostatak Srbije sa Somborom, Kulom, Vrbasom, Srbobranom, Bečejem, Novim Bečejem, Kikindom i Srpskom Crnjom. Kada ta brza saobraćajnica i autoput budu povezani čitav Banat će biti premrežen mrežom saobraćajnica - dodao je on.

Vesić je naveo da nas čeka izgradnja mosta na Adi Huji gde će se prirodno sliti saobraćaj sa autoputa Beograd-Zrenjanin.

Goran Vesić

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

 

- Ko dolazi iz Zrenjanina neće morati da ulazi u Beograd, nego će moći da ide prema Nišu ili Šidu veoma lako, a to će rasteretiti Pančevački most. U međuvremenu počinjemo da gradimo još jedan most na Dunavu kod Vinče - poručio je on.

Vesić je podsetio da će u okviru programa rekonstrukcije naših regionalnih pruga biti pokrenuta rekonstrukcija pruge koja ide od Pančeva, i gore vodi prema Kikindi, Senti i Subotici, dužine oko 200 kilometara, i da će se njom vozovi kretati do 120 kilometara na sat. On je zahvalio Pokrajinskoj vladi što su, kako je rekao, pomogli da se brzo dobiju sve dozvole.

Goran Vesić

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

 

Igor Mirović je podsetio da je, prilikom poslednjeg susreta predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Si Đipinga u Kini, ministar Vesić potpisao ugovor za izgradnju ovog autoputa.

On je poručio da će izgradnja autoputa doneti veliki podsticaj za ekonomski razvoj i nova radna mesta u opštinama Kovačica, Novi Sad, Žabalj, Temerin, Titel, i drugim koje se nalaze pored trase ovog autoputa.

Kako je rekao, važnost autoputa će se videti u novim industrijskim zonama, kompanijama koje će se graditi, pošto investiori, kaže Mirović, traže uređenu infrastrukturu.

Kineski ambasador je poručio da su kineske firme uključene u mnoge projekte i pomažu da se poboljša infrastruktura u Srbiji. Glavni inženjer kompanije "Šandong" koja gradi autoput Džang Dijančao je istakao da se danas počelo sa radovima na skidanju površinskog sloja zemlje.

BONUS VIDEO:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading