STALNO BUDE NAS I PETOMESEČNU BEBU Porodica iz Srbije muči muku zbog ove navike svojih komšija, više ne znaju šta da rade od očaja
Foto: Alo!

Da nam komšije nekada mogu biti kao najbliža porodica, vrlo često smo svedočili. Neretko su uspravo susedi ti koji pomognu u najvećim nevoljama, ali ima i onih koji nam život potpuno okrenu "naglavačke".

Upravo se sa problematičnim navikama jednog sina susrela porodica sa malom bebom u Srbiji. Oni su svoje neprijatno iskustvo podelili na Reditu.

- Sin komšinice koja živi preko puta mene ima slatku naviku da kada odlazi kolima od svoje majke prvo svirne 4-5 puta kratko pa onda jednom dugo.

Stvar prestaje da bude slatka kada on to radi u 11 uvece, i to bas ispred prozora sobe u kojoj spava tvoja petomesečna beba. X puta je probudio i nas i bebu - kažu oni u objavi.

- Vec smo pitali na najlepši mogući način komšinicu da prenese sinu kakva je situacija i zamolili za malo tišine u kasnijim večernjim satima. -

Kako su naveli, zanima ih šta se može s pravne strane učiniti ako se ova navika nastavi, a nakon što oni ponovo pitaju kulturno da prestane.

- Imamo kamere na kući, imamo snimak, ali je bez zvuka pa ne znam koliko znači - dodali su.

"Zvoni joj na vrata"

Među nekoliko mogućih rešenja, pojavilo se i ono da komšija svaki put kad prođe, pozvoni komšinici na vrata kako bi joj uputio jasnu poruku.

Ipak, bilo je i konkretnijih saveta.

- Moj ti je savet da mu napišeš poruku i ostaviš na kolima. Budi kulturan i zamoli ga da to ne radi. Ako je normalna osoba prestaće. Slikaj poruku kad mu okačiš, da imaš dokaz da si ga zamolio.

Ako te ignoriše, nabavi kameru sa zvukom, a možeš i telefonom da snimiš nekoliko odlazaka i onda pošalji mejl komunalnoj i saobraćajnoj policiji.

Koliko znam, neka me ispravi neko ko se bolje razume, sirena ne sme da se upotrebljava u druge svrhe osim u slučaju upozorenja na opasnost u saobraćaju. Postoji član zakona koji to reguliše.

Mejl šalji jer onda imaš još jedan dokaz da si prijavio i probao da rešiš problem. Posle toga kod advokata, možda može tužba za uznemiravanje - piše u jednom komentaru.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading