STOMAČNI VIRUSI HARAJU SRBIJOM Lekari u čudu, prepune ordinacije
Foto: Shutterstock

Kako prenose beogradski mediji, čekaonice i ordinacije domova zdravlja prepune su ovih dana, a pacijenti, neretko i cele porodice, sve češće se javljaju lekarima, ne samo zbog akutnih resporatornih infekcija, koje su zimi uobičajene, već i zbog stomačnih virusa.

Pedijatar Dejan Jonev istakao je da je odavno prošlo vreme kada su stomačni virusi bili isključivo letnje infekcije, jer su sada zime znatno toplije, što omogućava virusima koji ih izazivaju da duže opstaju.

- Gužve su velike, dolaze ljudi i sa stomačnim i sa respiratornim infekcijama, a ima dosta i onih koji imaju obe. Imamo cele porodice pokošene ovim virusima. Nema više da su stomačni virusi letnji virusi, vreme varira, temperature su visoke, a njih će biti sve dok ne udari minus. Porodično se zaraze, naročito su stomačni virusi lako prenosivi, imaju svi prolive, bolove u stomaku, povraćaju - rekao je Jonev.

On je naveo da ljudima, kada se već zaraze, ne preostaje ništa drugo nego da uzimaju ono što se zove asimptomatska terapija.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading