grujičić
Foto: Alo/Alo/ Dejan Briza

Ona je, u okviru posete Domovima zdravlja u Topoli, Rači i Batočini, obišla i seoske ambulante u Belosavcima, Natalincima i Badnjevcu.

Kako je istakla, seoske ambulante treba građanima da pruže sve što im je neophodno kako ne bi morali da putuju u veća mesta.

„Takve ambulante su upravo ono što želimo da napravimo u mestima gde živi nekoliko hiljada ljudi. Da imaju uslove i prostor, kao ovde u ambulanti u Belosavcima gde postoji ordinacija, ali i prostor za intervencije, kao i za apoteku. Nabavićemo i jedan ultrazvuk, kao i pokretni rendgen koji može da kruži između dve ili tri ovakve seoske ambulante i da ljudi koji žive na selu ne moraju da za takve preglede da idu bilo gde", kazala je ministarka.

Prema njenim rečima, do 90 odsto potreba stanovništva može da završi jedna takva ambulanta i "jedan ovakav lekar, kao što je doktorka Jelena koja ovde radi, koji naravno za taj posao mora biti i adekvatno plaćen".

"Ovo je pravi primer kako treba voditi računa o zdravlju stanovništva jer sa svom aparaturom koju dobije, lekar u seoskoj ambulanti, koji poznaje svoje pacijente, moći će da odradi prevetivne preglede i skrinige bolje nego bilo ko drugi. A ja obećavam da će sva potrebna oprema stići u seoske ambulante. To je naš cilj“, poručila je ministarka zdravlja u Belosavcima.

BONUS VIDEO: 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading