Društvena igra o istoriji Užica
Foto: Alo/Foto: Alo!

Ova igra je nastala kao koautorski projekat Društva istoričara Užica - Vesne Lučić i Snežane Nedeljković, Udruženja Roditelj - Marine Jevtić, Umetničke škole profesora i učenika - Jelene Guskić Petrović, Jelene Luković i Slavka Lukovića i Lista Rujanskog – Dragana R. Filipovića.

- Marina Jevtić je okupila nas nekoliko iz Društva istoričara Užica sa idejom da napravimo nešto što će da podseti i nauči mlađe sugrađane o svim vrednostima koje smo nekada gajili u Užicu, o nekim pojavama, ličnostima, građevinama koje više ne postoje ili su zaboravljene. Tu su gastronomija, manifestacije, događaji… Cilj je da mlađi nauče, a stariji se podsete, tako da je mogu igrati svi od 7 do 77 godina - rekla je Vesna Lučić.

Društvena igra o istoriji Užica

Foto: Alo!

 

Igra podseća na „Ne ljuti se čoveče“, s tim što ima tri nivoa - šegrta, kalfe i majstora. Gradacijski, po težini igre idu i pitanja. Igra ima 28 pitanja i odgovora za sva tri nivoa, a učesnici mogu da prilagođavaju i menjaju pravila shodno uzrastu i vremenu. Svaki učesnik kada prođe svoj krug i opet dođe na startnu poziciju dobija karticu da je osvojio sledeći nivo šegrta, kalfe i prvi koji završi igru dobija majstorsko pismo. Na poleđini svih kartica je objašnjenje da bi mlađu naučili kakav je Užice bio grad zanatlija. U igri su četiri džokera sa institucijama koje imaju tradiciju ili su humanitarnog tipa i na njima je na pozadini objašnjeno o Crvenom krstu Užice, Kolu srpskih sestara, DVD Užice i Domu za decu i omladinu Petar Radovanović.

Društvena igra o istoriji Užica

Foto: Alo!

 

„Igrom kroz užički kraj“ možete kupiti u Turističkoj organizaciji Užice i knjižari „Petar Pan“ u Užicu.

BONUS VIDEO 

 

 

Z. G.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading