ključ od kola
Foto: Alo/Printscreen/Twitter

Majstori su sada prilično deficitarni, pa oni koji znaju posao sve papreno naplaćuju. Ipak, Srbi ne bi bili Srbi da ne pronalaze načine da "prevare sistem" i uštede novac.

Tako je jedan Tviteraš objavio kako je uspeo da uštedi baš dosta para. On je napisao:

- Ovo je oklop ključa koji je stigao sa Aliekspresa za 175 dinara od čega je 75 dinara poštarina iz Kine. Upravo smo ga sami prepakovali sa starog ključa i dobili novi za nepunih pola sata.  Neki servis iz Kraljeva sa Instagrama je za isto ovo (samo njihov oklop) tražio 70 evra - pohvalio se on. 

I izgleda da ovaj čovek nije jedini koji zna za tu caku, a neki su morali da plaćaju i visoke majstorske cene. 

- Ali je zakon za te i slične stvari. 

- Klasika, ja sam deo za kamreu onlajn kupio za 0,95 dolara, dok je u Srbiji u tom trenutku bio ispod 20 evra. 

- Meni su uzeli 30 evra, ali kao narezali novi, nova baterija, la la. Volela bih da umem. 

Šta reći osim - svaka čast za domišljatost. 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (3)

Loading
kole

06.07.2023 21:34

Meni se pokvario LCD TV star 7 godina 32 inca. Pitao majstora, on trazi 60 evra za popravak, a tv vredi 20. Mislio sam da ga bacim, ali pogledam na You Tube slican kvar i kako se popravlja. Prvo se pojavila bela fleka na ekranu kao da sija sunce u pozadini, a kasnije se zacrnio ekran. To su plasticni nosaci pozadinskog osvetljenja koji na Aliju kostaju 5 dolara. Narucio sam dva i uz uputstva sa tjuba sam uspeo da ga sklopim. Sad je u spavacoj sobi i radi lepo.

Mara

06.07.2023 23:24

A sta cemo kad mora da se kodira? Jel ce i to kinezi?

Kalesu

06.07.2023 23:31

Pre dosta godina ugradio motorizovana garažna vrata i gazda firme, koja ih je prodala i ugradila, naglasio da se daljinski prekidač, kod zamene baterije, mora svaki put ponovo programirati i to je 10€. Brzo sam ga provalio da samo zameni bateriju i - ništa više, sve radi kao pre, za par stotina dinara.