MUP APELUJE Detaljno uputstvo kako da predate neregistrovano oružje: Otarasi se puške iz fotelje!
Foto: Alo/Foto: Alo.rs

Ministarstvo unutrašnjih poslova, povodom poziva na predaju neregistrovanog oružja i municije, obaveštava građane da osim ličnog dolaska i predaje, mogu pozvati najbližu policijsku stanicu i policijske službenike da dođu po oružje i eksplozivne naprave i preuzmu ih.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, građani neregistrovano oružje, municiju i eksplozivne naprave mogu predati bez napuštanja svoga doma, pozivom najbližoj policijskoj stanici koja će uputiti patrolu na datu adresu i oružje preuzeti.

„Naglašavamo da tokom perioda predaje neregistrovanog oružja, do 8. juna, građani koji to učine neće snositi nikakvu krivičnu odgovornost ni posledice, niti će morati da dokazuju poreklo oružja ili da donose bilo kakvu dokumentaciju. Takođe, ističemo da građani prilikom predaje nisu u obavezi da se legitimišu“, navedeno je u saopštenju MUP-a.

Svakoga dana od sedam do 19 časova građani mogu predati neregistrovano oružje, bilo da je reč o oružju koje po zakonu ne može biti u posedu građana (automatske puške i minsko eksplozivna sredstva), kao i kratko i dugačko poluatomatsko vatreno oružje, naveli su iz MUP-a.

Načelnica Odeljenja za oružje iz Uprave za upravne poslove Jelena Lakićević istakla je da se poziv odnosi na sve vrste oružja, automatsko, kao i na svako drugo oružje, minsko-eksplozivna sredstva, na delove za oružje i municiju koju su protivpravno držali.

Prema njenim rečima, MUP poziva i one građane koji nisu predali policijskim stanicama na čuvanje oružje nakon smrti vlasnika da to sada i urade.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading