Gradonačelnik Bakić obišao novoizgrađeni Turističko-manifestacioni trg u Čantaviru (FOTO)
Alo!

„Površina novoizgrađenog Turističko-manifestacionog trga je nešto više od 8.700 kvadratnih metara, dok je površina prostora pod čeličnom nadstrešnicom 1721,25 kvadratnih metara. Na ovom pijačnom prostoru, predviđenom za 240 tezgi, trenutno je postavljeno 180, a preostale tezge će biti postavljene nakon probnog rada i kad se za to steknu uslovi“, naveo je gradonačelnik Bakić.

Dodao je da pređašnji, stari trg nije bio funkcionalan i da nije zadovoljavao potrebe građana Mesne zajednice „Čantavir“ ni u oblasti privrede, ni u oblasti turizma, ni kada je reč o javnim manifestacijama. 

„Sada su građani Čantavira i Subotice dobili jedan moderan, savremen, višefunkcionalan i reprezantativan javni prostor. Realizacija ovog projekta značajna je iz više raloga. Dobili smo jedan uređen pijačni prostor na zadovoljstvo građana Čantavira, podigli kvalitet života, podržali očuvanje starih zanata, stvorili uslove za nova zapošljavanja, unapredili uslove za ostanak mladih na selu i povezali okolna sela sa prigradskim naseljem. Ovo je još jedan dokaz da subotička lokalna samouprava ono što obeća i ispuni, ali je, istovremeno, i još jedna u nizu svakodnevnih pobeda politike mira i stabilnosti predsednika Srbije Aleksandra Vučića“, naglasio je gradonačenik Bakić.

On je istakao da veruje da će, pored činjenice da subotička lokalna samouprava vodi računa o ravnomernom razvoju gradskih i prigradskih mesnih zajednica, još kvalitetnijem životu u Čantaviru doprineti i projekat „Čista Srbija“, u okviru koga će u ovom naselju nadomak Subotice biti položeno 25 kilometara kanalizacione mreže i izgrađen prečistač otpadnih voda.

Gradonačelnik Bakić je, na kraju obraćanja medijima, izrazio veliku zahvalnost Ministarstvu privrede što je, kako je rekao, prepoznalo značaj izgradnje Turističko-manifestacionog trga i podržalo njegovu izgradnju. 

Zahvalio se, takođe, i svima drugima koji su doprineli realizaciji ovog, kako za Čantavir, tako i za Grad Suboticu, važnog projekta, prvenstveno direktoru Slobodne zone Subotica Saši Gravorcu, direktorki čantavirskog DP „Komval“ i zaposlenima u tom preduzeću, kao i narodnom poslaniku Milimiru Vujadinoviću i direktoru JKP „Čistoća i zelenilo“ Slobodanu Miloševu.

Uz izražavanje zahvalnosti svima koji su pomogli izgradnju Turističko-manifestacionog trga, direktorka DP „Komval“, Ildiko Vituška, istakla je kako će tokom narednih mesec dana biti probni rad, nakon čega će biti raspisana javna licitacija za korišćenje tezgi u zakup. Prema njenim rečima, novoizgrađeni prostor neće biti korišćećen samo za tezge, već će se koristiti i u druge svrhe, poput festivala i vašara.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading