TEMPERATURA IDE U MINUS Evo gde se očekuje sneg i kakvo će vreme biti sledeće nedelje u Srbiji
Foto: ALO/Nenad Vujanović

Od nedelje ponovo suvo, ali uz hladne noći i prohladne dane. Oko 15. novembra ima signala za moguće jače zahlađenje, stoji u vremenskoj prognozi meteorologa Marka Čubrila.

Danas nad zapadom, jugozapadom i severozapadom regiona na hladnom frontu ponegde kiša i pljuskovi. U toku noći, a posebno sutra tokom dana pod uticajem ciklona obilnije padavine može očekivati gotovo cela BiH (osim krajnjeg istoka i severoistoka), krajnji istok Hrvatske i CrnaGora, stoji u prognozi.

- Obilnih padavina bi konačno trebalo biti i nad najvećim delom srednjeg i južnog Jadrana kao i u njegom zaleđu. Znatno manje kiše istočno od zapadne Srbije, prema istoku i severoistoku ove države samo od 0mm do 5mm taloga, dok bi veći deo BiH mogao akumulirati oko 40mm taloga, a neki delovi priobalja lokalno i oko 100mm taloga - najavljuje Čubrilo.

Snežne padavine se uglavnom očekuju nad planinama središnje i istočne BiH kao i severa C.Gore, dok bi nad ostalim predelima zbog položaja ciklona nulta izoterma bila visoko, stoji u prognozi.

ZABELEĆE SE ŠIROM SRBIJE RHMZ najavio datum kada će pasti prvi sneg u ovim gradovima

Danas nad većim delom regiona jačanje južnog vetra, posebno posle podne i uveče nad istokom regiona, dok bi u toku noći ka suboti i u subotu tokom dana nad većim delom regiona vetar bio u okretanju na umeren, severozapadni, dok bi današnji jugo nad severnim i srednjim Jadranom smenila olujna bura.

- Današnji maksimum od +14, na severozapadu do oko +24 ponegde na istoku regiona, u subotu nad najvećim delom regiona od +5 do +12,a samo na istoku Srbije do oko +18 stepeni Celzijusa. U nedelju maksimumi uglavnom od +9 do +15 stepeni Celzijusa - kaže Čubrilo.

Početkom sledeće nedelje sledi jačanje anticiklona uz razvedravanje. Noći će biti hladne uz minimume koji će se u nizijama kretati od 0 do +8, lokalno oko -1 stepen Celzijusa i maksimume koji će se kretati od +11 do +17 stepeni Celzijusa, što je ponovo malo iznad proseka. Sa jačanjem anticiklona od utorka ponovo sve češća pojava magle koja se ponegde može zadržati veći deo dana i tamo će maksimumi biti oko +7 stepeni Celzijusa, stoji u prognozi.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading