BASTA UPUTIO POZIV Sve toplane iz regiona da se priključe "Otvorenom Balkanu"
Alo

– Regionalna saradnja je izuzetno važna, jer doprinosi očuvanju bezbednosti snabdevanja energijom u našem regionu. Energija ne poznaje granice. Smatram da Zapadni Balkan ima jedinstvenu priliku da redefiniše svoje energetske razvojne putanje. Hoćemo li uvoziti energente i zavisiti od geopolitičke stabilnosti područja bogatih fosilnim gorivima, ili ćemo iskoristiti natprosečno bogatstvo prirodnih resursa koji postoje u regionu – upitao je Basta.

On je istakao da se “Otvoreni Balkan” do sada pokazao kao jedna pragmatična formula kojom se dolazi do nekih bržih rešenja u energetici.

Zorana Mihajlović sa svojom ekipom radi u interesu stranih lobija, a protiv Srbije i njenih građana! - Alo.rs

– Više od polovine toplana u Srbiji koristi gas, ali je i dalje veliki procenat onih koje koriste ugalj i mazut i to moramo da promenimo. Očekuju nas velike investicije u energetici koje moraju biti moderne, finansijski održive, energetski efikasniji, sa smanjenim emisijama štetnih gasova. U planu su modernizacija toplana, unapređenje usluga, ali i znatno veće korišćenje obnovljivih izvora energije. Zapadni Balkan je deo je Evrope sa najbržim rastom i zato SAD moraju da podrže Zapadni Balkan koji ima potencijal da bude centar obnovljive energije, kao i da ima kapacitet da bude centar za tečni prirodni gas. Inače, naša energetska tržišta su mala, zavisna od uvoza i moramo sarađivati radi boljeg života svih građana u regionu – naveo je u pisanoj izjavi direktor JKP “Beogradske elektrane” Rade Basta.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading