Raspisan tender za projektovanje stanova u Vidovdanskoj ulici! Podnošenje prijava do 22. juna
Printscreen/HappyTV

Tenderom je predviđena izrada idejnog rešenja, projekta za građevinsku dozvolu i projekta za izvođenje radova. Prema tenderskoj dokumentaciji rok za izradu svih projekata je osam meseci, a zainteresovani ponuđači mogu da podnesu svoje prijave do 22. juna izjavio je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda.

– Projektuju se stanovi za oštećene vlasnike iz zgrade koja se urušila u Vidovdanskoj ulici, dok će preostale novoizgrađene stanove Grad koristiti za raseljavanje na teritoriji GO Vračar, za čime uvek postoji potreba zbog planirane izgradnje infrastrukture – rekao je Vesić.

On je dodao da se objekat projektuje na dve katastarske parcele koje su rešenjem pribavljene u javnu svojinu rešenjem Grada Beograda putem razmene nepokretnosti sa stanarima urušene zgrade.

– Dogovor je postignut na inicijativu svih vlasnika iz oštećene zgrade, kao i investitora koji su započeli sa iskopom temeljne jame na susednoj parceli, a usled čega je došlo do urušavanja zgrade u Vidovdanskoj br. 2 – rekao je zamenik gradonačelnika.
 
On je istakao da projektant ima obavezu da stanove u novom objektu uskladi sa potpisanim ugovorima, odnosno da predvidi stambene jedinice koje po strukturi odgovaraju oštećenim stanarima.

– Ostale stambene jedinice imaće strukturu prema potrebama Grada i biće predmet razrade projekta i dogovora sa Direkcijom za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda. Kada se zgrada u Vidovdanskoj ulici br. 2a urušila, Grad Beograd je odmah preduzeo mere za pružanje pomoći ugroženim stanarima. Obezbeđen je privremen smeštaj većini stanara u stanove namenjene za raseljavanje čiji je vlasnik Grad Beograd, odnosno zbrinuti su stanari koji nisu imali drugi smeštaj. Donetim rešenjem zamenika gradonačelnika omogućeno je sprovođenje svih zakonskih koraka u cilju sveobuhvatnog rešenja – izgradnji stambenog objekta od strane Grada Beograda u kome će nove stanove dobiti vlasnici oštećenih stanova – rekao je Vesić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading