MINISTAR VULIN Ponosan sam na ukupne rezultate MUP-a, jedan od prioriteta u 2022. suzbijanje uličnog kriminala
Tanjug

„Najponosniji sam na ukupne rezultate Ministarstva unutrašnjih poslova. Grad Beograd u poslednjih 40 godina nikada nije bio bezbedniji, ni statistički ni po osećaju građana i moram da budem ponosan na načelnika i operativce Policijske uprave za grad Beograd. Ali ne mogu da ne budem ponosan i na sve ono što je uradila Uprava kriminalističke policije, Odeljenje za borbu protiv droga, koje je imalo rekordnu zaplenu narkotika, Odeljenje za borbu protiv korupcije, koje ima najbolje rezultate do sada, SBPOК koji je razbio klan Belivuk-Miljković i ispratio sve što je iz njega proizašlo“, rekao je ministar Vulin u jutarnjem programu televizije „Pink“.

Ministar je posebno naglasio da je ponosan na pad stope uličnog kriminala jer običnog čoveka upravo najviše pogađaju ta krivična dela.

„Poslednja klasa naših polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku je iznedrila 400 novih policajaca obučenih da budu pozornici. Ta akcija neće stati dok ne popunimo svaki kvart, rejon u Srbiji, jer je on taj koji će da vidi ko detetu krade novac od užine, ko diluje ispred škole i u školi“, kazao je ministar Vulin.

Ministar je posebno naglasio da u srpskoj policiji više nema nikakvog straha.

„Svaki automobil se zaustavlja, nema toga da vam neko kaže "vrati blindu". Nema vraćanja blindiranih automobila. Blinkeri su oduzeti svima koji nisu imali pravo da ih koriste, nije bitno da li je taj neko član Vlade", poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading