MUP BRINE O SVOJIMA Ministar Vulin uručio je danas deci poginulih i ranjenih pripadnika rešenja o prijemu u radni odnos
Foto: MUP Srbije

„Draga deco, niste vi postali deo porodice Ministarstva unutrašnjih poslova zato što za vas nije bilo mesta ni u jednom drugom ministarstvu, ili u nekom drugom poslu. Zato što ste dobri, vredni i čestiti ljudi, zato što kao što smo bili ponosni i kao što jesmo ponosni na vaše očeve i vaše majke, tako smo ponosni i na vas. Vi ste se za ovo izborili, vi ste ovo zaslužili“, rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Istakao je da je uspomena na njihove majke i očeve vredna zahvalnosti, kao i da nijedna žrtva koja je podneta za majku Srbiju nije nezapamćena.

„Uspomena na vaše očeve i vaše majke je vredna zahvalnosti. Ja i niko u ljudskoj moći da vam vrati detinjstvo koje niste proveli s njima, ne mogu. Ne mogu da vam nadoknadim ni one dane, mesece straha da li će se oporaviti od rana i kakvi će biti ako se jednog dana oporave. Niko to ne može da vam vrati. Ali može da vam kaže jedno hvala. Može na ovaj način da vam pokaže koliko nam je stalo do tog bola i te patnje s kojom ste živeli i s kojom živite. I da znate da nijedna žrtva koja je podneta za majku Srbiju nije nezapamćena“, poručio je ministar policije Vulin.

„Nijedno dete našeg palog borca, nijedno dete našeg ranjenog neće ostati bez prilike, neće ostati bez šanse da svoj život nastavi da gradi i gradi u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Ministarstvo unutrašnjih poslova vodi računa o svojima, mi naše ne zaboravljamo. I kada nisu više sa nama, oni su sa nama. Žive kroz vas, sećamo ih se kroz vas, radujemo se njihovom oporavku kroz vas”, istakao je ministar Vulin.

Martina Ratković, zaposlena u Odeljenju za vanredne situacije MUP-a u Novom Pazaru zahvalila se ministru unutrašnjih poslova Aleksandru Vulinu u ime svih srodnika.

„Dozvolite mi da vam u ime svojih kolega i svoje ime uputim najiskrenije reči zahvalnosti zbog toga što ste nam omogućili da postanemo deo važnog i velikog državnog sistema kakvo je Ministarstvo unutrašnjih poslova. Prijemom u radni odnos pokazali ste nam na konkretan način odgovornu brigu o nama i našim porodicama i da dela i podvizi naših očeva i majki nisu i neće nikad biti zaboravljeni”, poručila je Ratković.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading