FK 13 maj Srđan
Foto: Snežana Stanković
FK 13 maj Srđan

Foto: Snežana Stanković

Srđan Stanković Rambo u akciji, Foto: Foto: Snežana Stanković

Izveštajs a poslednje utakmice odigrane 15. maja, šaljivo i duhovito napisan, sa specifičnim nadimcima igrača i originalnim komentarima, čitaocima prenosimo u celini zajedno sa fotografijama sa terena.

Sremac prohodao sa šest meseci?

U komentarima, koji su usledili posle izveštaja, Stanković je uz opasku "da se malo nasmejemo pred spavanje" preneo izjavu Gage Brke: " Sremac je prohodao sa šest meseci...bio je toliko ružan kad je bio beba, da niko nije hteo da ga nosi...." Hahhahahahaha... Brka je baš bio u elementu večeras. Pozdrav za sve, Sremac ne zameri...Laku noć Spartanci.....- napisao je Rambo.

"Veterani 13 MAJ-1913 BUSK 14:0! Očekivana goleada na popularnoj Grbavici. Pred nešto više od 100 navijača, moćni Spartanci, sa 13. maja, predvođeni jednim od najboljih asistenata lige Miletom Bad Spenserom i moćnim Giletom Haubicom (komada 10) demolirala je interesantnu ekipu BUSK-a!

Dvocifren rezultat je realan odnos snaga u nadmetanju Davida i Golijata. Strelci za našu ekipu su pored pomenutog "ubice" bili i Mile Bad, poznati taksista Dejan Lazarevic-Pižon, čuveni Milomir "satara mesar" i svima dobro znani Ćira Fereira, poznatiji kao Maradona iz Ugrinovaca, inače stalni radnik Veletabaka. Zemunski Hulk Hogan (R.D. 39), Voja PVC i Gumi agent Lukić bili su na svom nivou. Gaga Brka i Čeda rakija (vađena koštica) proslavili su 112 godina života. Vidić i Ferdinand opet neprelazni, Ivan Mamba je iskoristio lepo vreme da se osunča.

FK 13 maj Srđan

Foto: Snežana Stanković

FK 13 maj - 1913 Busk, Foto: Snežana Stanković

U gostima nam je bio Rade struja, nekadašnji član ove moćne ekipe. Sremac je pre meča pokosio teren i time je zaslužio mesto u startnoj postavi. Gari pekar, Rambo i Dule "Coca-cola" standardno pouzdani".

FK 13 maj Srđan

Foto: Snežana Stanković

Gile dao 10 od 14 golova, Foto:  Snežana Stanković

Treće poluvreme je klasika, uz ogromne količine piva i rakije. Toliko o meču odigranom 15. maja. Pozdrav iz Bronksa. "Potera" za našim sportskim drugarim iz Sinđe se nastavlja. Nema predaje!", napisao je u vrcavom izveštaju Srđan Stanković Rambo.

FK 13 maj Srđan

Foto: Snežana Stanković

Radovanje, Foto: Snežana Stanković

 

La Linea

Privatna arhiva

La Linea, Foto: Privatna arhiva

Rambo bio prvak Juge sa La Lineom

Popularni Rambo je u dobroj kondiciji još od 1995. godine kada je sa ekipom La Linea iz Batajnice na 18. Letnjoj ligi "Večernjih novosti", nezvaničnom prvenstvu Jugoslavije u malom fudbalu, održanom u Hali sportova u Novom Pazaru, osvojio prvo mesto! Jednodušna ocena svih posmatrača, ali i fudbalskih stručnjaka bila je da konkurencija među ekipama nikad nije bila jača i da su, sa izuzetkom nekolicine igrača, u Novom Pazaru nastupili najveći majstori malog fudbala u Jugoslaviji. Ekipa La Linea je u finalnoj utakmici sa niškom ekipom "Naisus" zasluženo osvojila titulu nezvaničnog prvaka Jugoslavije. U izveštajima sa terena, objavljenim pod naslovima "Alal vera-majstori!", "Mali fudbal-veliki", "Novi Pazar za rekord" pljuštale su pohvale. U jednom od njih, između ostalog, nabraja se sastav ekipe i navodi da je na golu ekipe La Linea bio sigurni Jovica Gavrić, koji je jedini uspevao da zaustavi Nišlije sa penala, iako im je to "uža specijalnost". Komandant odbrane Srđan Stanković Rambo, uvek siguran, čvrst i neprelazan, organizator igre, kapiten Goran Stojanović Šeki, stizao je da postiže i golove, parketom su špartali Marinović, Šuša, Đuranović, Vukomanović...Posebana priča bili su najefikasniji strelci ekipe i celog turnira, sa po osam golova, Željko Borojević i Ozren Radanović, koji je na finalnoj utakmici postigao tri prelepa gola i zasluženo proglašen za najboljeg igrača finala.

 

Komentari (1)

FK 13 MAJ

18.05.2017 17:15

To su nasi Spartanci! :-)