Novak Đoković
Profimedia
Novak Đoković

Profimedia

Novak Đoković, Foto: Profimedia

Đokoviću je poraz protiv Raonića misaona imenica. Srbin je ostavrio pobedu i u sedmom susretu protiv Kanađanina crnogorskog porekla i ostavio mu veoma tešku enigmu kako da ga pobedi u nekim narednim pohodima. U četvrtfinalu ATP turnira u Madridu Đoković je slavio rezultatom 2:0 (6:3, 6:4).

Na početku meča obojica su suvereno držali gemove na svoj servis, s tim što je Novak bio znatno sigurniji, što je došlo do izražaja u šestom gemu kada je napravio brejk, a potom ga materijalizovao i došao do prednosti od 5:2. Sledeći gem Raonić je osvojio, ali nije uspeo da uzvrtai brejk i da se izvuče, pošto je Đoković rutinski završio set sa 6:3.

U drugom setu napravio je brejk na samom startu, a potom ga je i potvrdio. Đoković je zatim uglavnom rutinski osvajao gemove na svoj servis, dok je Kanađanin na jedvite jade uspevao da ostane na "samo" brejk zaostatka. Tek se probudio pri Novakovom vođstvo od 5:4, kada je uspeo ozbiljnije da ga namuči, ali najbolji teniser planete nije dozvolio Raoniću da se vrati u kolosek. Osvojio je i šesti gem u drugom setu i plasirao se u polufinale turnira u španskoj prestonici.

Novak Đoković

Printscreen: Twitter

Novak Đoković, Foto: Printscreen: Twitter

Novak će u subotu od 20 časova snagu odmeriti sa Japancem Keijem Nišikorijem, dok će u drugom polufinalnom meču rekete ukrstiti Rafael Nadal i Endi Mari.

Veliko finale na programu je u nedelju.

DRUGI SET: 6:4

6:4 - KRAJ! Novak Đoković je u polufinalu!

5:4 - Ponovo se Raonić, po ko zna koji put izvlači. U svakom njegovom servisu Novak je imao barem jednu brejk loptu. U narednom gemu, najbolji teniser planete serviraće za pobedu i plasman u polufinale.

Meč lopta za Novaka... Spasio ju je Raonić, novo izjednačenje...

5:3 - Ništa novo, Đoković rutinski osvaja gem i sada Raonić servira za ostanak u meču.

4:3 - Za razliku od prethodnih servis gemova, Raonić ovaj osvaja sa nulom.

4:2 - Novak znatno lakše osvaja servis gemove od Miloša. I u ovom, dozvolio mu je da uzme samo jedan poen.

3:2 - Ponovo se izvukao Miloš Raonić, preživeo je i ovaj gem, ostavši na samo jednom brejku zaostatka.

Brejk lopta za za Đokovića i u ovom gemu... Pitanje je trenutka kada će još jednom oduzeti Kanađaninu servis.... Spasao je Raonić i ovo, sjajnim servisom, naravno.... Dupla servis greška za Raonića u vrlo nezgodnom trenutku za njega. Ali greši Novak, pravi neinuđenu grešku na drugi protivnikov servis. Ljut je na sebe zbog toga.

3:1 - Rutinski, samo je jedan poen Nole prepustio Milošu.

2:1 - Imao je Novak dve brejk lopte da se totalno odlepi, ali ih nije iskoristio. Raonić je i dalje u igri.

Prednost za Đokovića, može li do novog brejka...

2:0 - Izvukao se Nole, iako je u jednom trenutku bio u krizi na 15:40. Materijalizovao je osvojen brejk na startu drugog seta.

Sada Raonić prvi put na meču dolazi do brejk lopte. Tačnije, imaće ih dve... Novak bekhendom spašava prvu... A forhendom drugu. Nerešeno je (40:40).

1:0 - I Konačno! Brejk na start drugog seta!

Četvrta brejk šansa za srpskog tenisera...

Dve brejk lopte ima Đoković na startu drugog seta... Jednu spašava Raonić... I drugu. Nerešeno je (40:40). Ali nova brejk lopta za Novaka, treća u ovom gemu.... Ponovo je nerešeno.

PRVI SET: 6:3

6:3 - Kako je Novak započeo set, tako ga je i završio - svojim servis gemom, dozvolivši protivniku samo jedan poen. Srbin vodi 1:0.

5:3 - Siguran je Raonić u ovom servis gemu... Ali će zato Đoković u narednom servirati za osvajanje prvog seta.

5:2 - Nije dozvolio Nole da ga dva vezana Miloševa poena destabilišu. Materijalizuje brejk. U narednom, kanadski teniser servira za ostanak u prvom setu.

Evo prvih problema na Novakov servis. Posle 40:15, Raonić dolazi do izjednačenja.

4:2 - BREJK! Novak je i u prethodnom Raonićevom servisu bio blizu, ali sada ga je osvojio.

Opet je kao u prošlom Raonićevom servis gemu, Novak ima prednost (15:30)... Sada i dve brejk lopte za Srbina. evo sjajne šanse da oduzme brejk...

3:2 - Sa nulom najbolji teniser sveta osvaja gem.

2:2 - Imao je srpski teniser prednost od 15:30 i lepu loptu da dođe do dve brejk lopte, ali je nije iskoristio. Kanađanin u međuvremenu vezuje tri poena i poravnava na 2:2 u prvom setu.

Prvi put na meču jedan teniser osvaja dva poena na protivnikov servis, u ovom slučaju Novak (15:30)... Vezuje Raonić dva poena i vodi 40:30.

2:1 - Repriza prethodna dva gema. Sa jednim izgubljenim poenom, Novak ponovo dolazi do prednosti u gemovima.

1:1 - Istom merom Raonić uzvraća. Đoković je uzeo samo jedan poen, dok je Kanađanin sjajno servirao, u svom stilu.

1:0 - Lagani početak, Novak rutinski osvaja prvi servis gem. Raonić je uzeo samo jedan poen.

Počinje meč, Novak prvi servira...

**************************************************************************

Polako, ali sigurno ušli smo u završnicu ovogodišnjeg turnira na šljaci španske prestonice, a u poslednjem četvrtfinalnom okršaju, snagu će odmeriti Đoković i Raonić, koji će odigrati sedmi međusobni duel.

U prethodnih šest mečeva, srpski teniser ima stoprocentan učinak pošto nijednom nije poražen od Kanađanina crnogorskog porekla. Poslednji put, koplja su ukrstili u fiinalu turnira u Indijan Velsu ove godine gde ga je "vladar planete" lagano počistio sa terena (6:2:6:0).

Četvrti put će njih dvojica odigrati meč na šljaci, a prethodno su to činili najpre na Dejvis kup meču između Srbije i Kanade 2013. godine, zatim u Rimu godinu dana kasnije, a poslednji put na ovoj podlozi igrali su 2014. godine na Rolan Garosu.

Pobednik večerašnjeg duela postaće poslednji polufinalista ovog turnira i u subotu će izaći na megdan Keiju Nišikoriju.

Drugi polifinalni par činiće Rafael Nadal i Endi Mari.