Aleksandar Mitrović
Alo/M.Metlaš
Aleksandar Mitrović

Alo/M.Metlaš

Aleksandar Mitrović, Foto: Alo/M.Metlaš

Srbija ume da se poigra sa živcima navijača kao nijedna druga evropska reprezentacija.

Kada se očekivalo da ćemo lako do trijumfa nad Marokom - ambis.

Večeras, kada su nade da ćemo do trijumfa bile nekako u domenu teorije - eto pobede i to prilično ubedljive i sa stilom.

Blistali su svi - od Stojkovića do Mitrovića, a jedino se stekao utisak da se u obe utakmice Nemanja Matić nekako i nije naigrao fudbala.

Aleksandar Kolarov

Alo/M.Metlaš

Aleksandar Kolarov i Branislav Ivanović, Foto: Alo/M.Metlaš

Samo Mladen Krstajić zna kako je podigao ekipu posle poraza od Maroka. Do Mundijala je manje od tri meseca. Dovoljno za sve analize i dobru pripremu.

KRAJ UTAKMICE. Srbija - Nigerija 2:0. Hvala vam što ste pratili prenos utakmice uživo na portalu Alo!

89' Gaćinović menja sjajnog Kostića. Za razliku od duela sa Marokom kada nijedan od njih nije zaslužio prelaznu ocenu, sada su "orlovi" svi do jednog bili na visini zadatka.

81'GOOOL! Bravo, "orlovi". Ponovo Mitrović i ponovo Filip Kostić u ulozi asistenta. Dobitna kombinacija večeras. Još jedna povratna i "zakucavanje" golgetera Fulama.

76' Razgoropadili su se "orlovi" protiv "super orlova" - prvo Kolarov tuče snažno ka Usohuu, a onda i Kostić. Živković u igri umesto Ljajića.

68' GOOOL! Krenula je Nigerija u presing i to joj se osvetilo. Brza kontra Grujića i Ljajića, Kostić asistencija za Mitrovića a ovaj pogađa po drugi put večeras, ovog puta mu se priznaje pogodak.

63' Grujić ulazi u igru i to umesto Matića.

61' Odličan pokušaj Igaloa koji je u nastavku utakmice zamenio Mozesa. Isti igrač posle novog auta sa zemlje sa desetak metara šutira tik preko gola Stojkovića.

56' Kostić i Tadić prave velike probleme odbrani Nigerije. Sporna situacija u njihovom kaznenom prostoru - Onazi je igrao rukom, sudija se nije oglasio.

49' Lep dupli pas odradili su Mitrović i Ljajić ali je vezisti Torina pobegla lopta u ključnom trenutku pred golmanom Nigerije.

Počelo je drugo poluvreme.

Poluvreme. Lepa utakmica, puno prilika sa obe strane. Srbija igra daleko bolje u odnosu na meč sa Marokom.

41' Mreža Nigerije se zatresla ali spoljni deo - Kostić je lepo prihvatio loptu na levoj strani, snažno je šutirao ali ostaje 0:0.

37' Ivobi je posle slobodnjaka Mozesa imao šansu da ugrozi Stojkovića. Opao je tempo igre. Musa je pobegao Ivanoviću po levoj strani. Ivanović kasni, ruši ga na pola metra od kaznenog prostora. Dobro je.

30' Promene na dva derbija - Brazil golom Gabrijela Žesusa vodi protiv Nemačke, a Engleska golom Vardija ima 1:0 u meču sa Italijom.

26' Još jedna prilika za gol Srbije. Rukavina se odlično ubacio po desnoj strani odradivši povratnu za Tadića ali Uzoho krajnjim naporom spasava gol. Viče golman Nigerije na svoje saigrače.

22' Najbolja šansa za Nigeriju - Kolarov u poslednjem trenutku blokira šut Ivobija.

17' Potpuno drugo lice Srbije. Teško je reći zašto svaki put moramo da prikažemo loše izdanje da bi sledeći put bili bolji. "Orlovi" lete po terenu, liče na ekipu koja može u Rusiji da svakom pomrsi račune. Nigerija ne izlazi iz svog kaznenog prostora.

13' PONIŠTEN GOL SRBIJE! Mitrović je posle kornera prevario Usohua, lopta je prešla celim obimom gol-liniju ali je pogodak poništen. Da je bila VAR tehnologija, sada bi bilo 1:0 za nas.

12' Pritisak Srbije - Mitrović je oklevao na desetak metara od gola Usohua, imao je sjajnu šansu za gol. Potom i Ivanović dobro šutira. Već tri dobra udarca ka golu protivnika.

9' Avazijem i Mozes testiraju Stojkovića. Oko fudbalera Čelsija Viktora Mozesa sve se vrti u timu Nigerije, naravno u odsustvu kapitena Džona Obija Mikela.

7' Posle uvodnih sedam minuta dosadnog ispitivanja snaga, usledila je prva pretnja i to od Mitrovića. Odličan udarac ali pravo u golmana Uzoha. Već u narednom napadu Musa se poigrao sa odbranom "orlova" ali mu je lopta pobegla predaleko od Stojkovića.

dušan tadić

M. Metlaš

Tadić igra na najvišem nivou, Foto: M. Metlaš

Utakmica je počela.

Sastavi:

Srbija: Stojković, Rukavina, Ivanović, Nastasić, Kolarov, Milivojević, Matić, Tadić, Ljajić, Kostić, Mitrović.

Nigerija: Uzoho, Ebuehi, Trost Ekong, Ajdovu, Avazijem, Ndidi, Obi, Ivobi, Onazi, Mozes, Musa.

Dobro veče i dobro došli na tekstualni prenos prijateljske utakmice Srbija - Nigerija na portalu Alo!

Prošla su četiri dana od bolnog poraza "orlova" od Maroka (2:1) u "našem" Torinu u kojem istoimeni fudbalski klub s klupe predvodi Siniša Mihajlović dok u njemu nastupaju Adem Ljajić i Vanja Milinković-Savić.

Uzalud topao doček domaćina i prolećno vreme - Maroko nas je nadigrao po svim pitanjima fudbalske igre i nije preterano reći da protiv takvog protivnika, a s takvim nastupom "orlova" nismo imali šta da tražimo.

Malo nas je utešila činjenica da je recimo Hrvatska poražena od Perua a Poljska od Nigerije.

Branislav Ivanović

Alo/D. Andonovski

Branislav Ivanović vraća se u tim, Foto: Alo/D. Andonovski

Nigerije?

Da, iste te Nigerije koja će večeras na izabranike Mladena Krstajića u prestonici Engleske. Krstajić je najavio promene u timu i ovog puta igru na rezultat.

Inače utakmica se igra na stadionu "Hajv" u Londonu kapaciteta nešto više od 5.000 mesta. Na njemu igra niželigaš Barnet.

Komentari (1)

Србија Србима

27.03.2018 23:09

Ово је већ озбиљан фудбал.Свака част браћо!Митар је опасан голгетер,и прави буразер.Први се залеће у одбрану Тадића! ???