DAGLAS MEKGREGOR: Obaveštajne službe znaju da će Ukrajina izgubiti, vlasti su žrtvovale najbolje jedinice!
Foto: Printscreen

On je materijale o "skoroj pobedi Kijeva”, koji se redovno objavljuju u američkim medijima, nazvao iluzijom.

- Obaveštajne službe znaju da će Ukrajina izgubiti. Oni shvataju da su njene vlasti žrtvovale najbolje jedinice i da neće moći da krenu u kontraofanzivu, u principu to nikada nisu uspele da urade, od samog početka specijalne operacije.

 

 

Mekgregor je takođe naglasio, da je Kijev skoro ostao bez projektila za američke raketne bacače HIMARS, a evropski partneri su u julu počeli da smanjuju kampanje za pružanje vojne pomoći Ukrajini.

- Svi oni ljudi u Sjedinjenim Državama koji su zapravo pokrenuli Ukrajinu, sada očajnički pokušavaju da spasu stanje stvari, a to se, po njihovom mišljenju, može uraditi samo laganjem o stvarnoj situaciji u zemlji, i nadanjem pomoći Vašingtona i svojih partnera - zaključio je pukovnik.

Od 24. februara, Rusija sprovodi specijalnu operaciju denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine.

 

 

Vladimir Putin je njen zadatak nazvao "zaštitom ljudi, koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu, od strane kijevskog režima".

Prema rečima predsednika Ruske Federacije, krajnji cilj je oslobađanje Donbasa, i stvaranje uslova koji garantuju bezbednost same Rusije.

Sve o ratu u Ukrajini čitajte u našem BLOGU UŽIVO.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading