Kriminalci uhapšeni na spavanju
MUP
U odvojenim akcijama privedeno je 11 osoba

MUP

U odvojenim akcijama privedeno je 11 osoba, Foto: MUP

Policija je u više odvojenih akcija uhapsila 11 osoba mahom na teritoriji Vojvodine zbog sumnje da su počinili više različitih krivičnih dela, među kojima su ubistvо, pokušaj ubistvо, prodaja narkotika, bekstvo iz zatvora, a zaplenjena je i veća količina oružja i municije.

 

Lisice na ruke su stavljene Vojislavu Š. (23), koji je priveden zbog sumnje da je u julu ove godine u Subotici ubio Mirka Milićevića Hajčara (42), sestrića episkopa bačkog Irineja Bulovića.

Alen Kurina  označen kao vođa grupe

privatna arhiva

Alen Kurina označen kao vođa grupe, Foto: privatna arhiva

Za Vojislavom je Viši sud u Novom Sadu raspisao poternicu i zbog pokušaja ubistva Roberta Maka (26) 2012. u Novom Sadu, i to jer se ranjeni mladić pobunio kada je zatekao Vojislava da na njegovoj kući ispisuje grafit navijačke grupe „korida”! Za to delo Vojislav je osuđen i za njim se tragalo zbog odlaska na izdržavanje zatvorske kazne.

Kriminalci uhapšeni na spavanju

MUP

Kriminalci uhapšeni na spavanju, Foto: MUP

 

Dolijao i begunac

Policajci su uhapsili i I. B. (28) u stanu u Beogradu, za kojim je bila raspisana poternica zbog bekstva iz zatvora „Zabela“ u julu. On je robijao zbog više razbojništava na teritoriji Srbije tokom 2010.

 

Kako je saopšteno, Vojislav je uhapšen u kući Alena Kurine (26), koji je označen kao jedan od vođa najjače kriminalne grupe na severu zemlje.

Kurina je uhapšen zbog sumnje da se bavio proizvodnjom i distribucijom narkotika, a lisice na ruke su stavljene i njegovim saradnicima B. T. (35), R. K. (41), Lj. M. (47), S. K. (32) i N. D. (27).

Kod njih je nađeno oko 42 kilograma narkotika, pretežno skanka, i manja količina kokaina. Otvorena je i ilegalna laboratorija za proizvodnju te opojne droge, gde je pronađen zasad sa oko 900 biljaka.

Ubijeni Milićević je sestrić Irineja  Bulovića

RAS

Ubijeni Milićević je sestrić Irineja Bulovića, Foto: RAS

Akcija ja počela hapšenjem Kurine i D. B. kada je prilikom pretresa automobila pronađena droga koju su razvozili kupcima. Ostali članovi su uhapšeni kada su pokušali da prokrijumčare 2,5 kilograma skanka na teritoriju Mađarske. Laboratorija za prozvodnju droge pronađena je u kući N. D.

Za ubistvo u Subotici osumnjičen Vojislav Š. (23)

RAS

Za ubistvo u Subotici osumnjičen Vojislav Š. (23), Foto: RAS

 

Alen Kurina uhapšen je u julu ove godine sa Stefanom Vilotijevićem (21), Branislavom Jovinom (28) i Čedomirom Ilovcem (40) upravo zbog sumnje da su ubili Mirka Milićevića, ali nakon 27 dana provedenih u pritvoru pušteni su na slobodu zbog nedostatka dokaza.

Uviđaj na Paliću kada je ubijen Filip Vilotijević

Alo!

Uviđaj na Paliću kada je ubijen Filip Vilotijević, Foto: Alo!

 

Preživeo atentat

Za Alena Kurinu javnost je saznala u oktobru 2015. godine, kada je na Paliću u naselju Aleksandrovi salaši ubijen Filip Vilotijević (28), sin Kićuna Vilotijevića, čuvenog kriminalca iz Crne Gore, koji je u julu 1999. u klasičnoj sačekuši ubijen ispred novosadskog kafića „Kaskada“. Sa Filipom Vijetijevićem u automobilu je bio i Alen Kurina, koji je tada teško ranjen, ali je preživeo. U to vreme bio je vlasnik kafića „Fratelo Mio“ u centru Subotice i postojale su sumnje da su smrtonosni rafali bili namenjeni upravo njemu.B. V.

 

Hapšenje

Nenad Mihajlović

Hapšenje, Foto: Nenad Mihajlović

 

Identifikovan atentator na vođu kotorskog klana

U drugoj akciji inspektori su uspeli da rasvetle i pokušaj ubistva u Novom Sadu od juna ove godine, kada su ranjeni vođa kotorskog klana Slobodan Kašćelan (53) i njegov prijatelj Vladimir Vučković (40) iz Herceg Novog. Osumnjičeni je Saša V. (34), koji se nalazi u pritvoru u BiH, zbog sumnje da je u oktobru ove godine ubio M. L. na području Istočnog Sarajeva. Operativnim radom je tek sada otkriveno da on stoji iza napada u Novom Sadu.

 

Braća naoružana do zuba

U dve odvojene akcije policija je zaplenila i veću količinu oružja i municije. Značajna količina oružja zaplenjena je u Surčinu i Staroj Pazovi. To su bile povezane akcije jer se radi o dvojici braće J. G. (37) i Ž. G. (31), kod kojih su pronašli: puškomitraljez, automatsku pušku, sačmaricu, dve puške ručne izrade, pištolj, dve bombe M52, 11 detonatora, tri kapisle, veću količinu municije različitog kalibra. U drugoj akciji u Pančevu je uhapšen G. V. (65), koji je osumnjičen za krađu oružja i dela borbenog sredstva. U akciji je zaplenjeno 11 pušaka, od čega su tri automatske, a dve poluatomatske, zatim dva karabina, četiri malokalibarske puške, dve ručne bombe M75, dva optička nišana, prigušivač, devet okvira za municiju, oko 5.000 komada municije raznog kalibra i četiri detonatorske kapisle.

 

 

 

Komentari (6)

Kos

26.11.2016 17:18

jel mu to bilo zanimanje sestric

misho

26.11.2016 19:38

@Kos - ne,to mu nije zanimanje.sestrić je rodbinski odnos.po zanimanju je bio reketaš,zelenaš,prijatelj sa policijskim rukovodiocima,osoba koja je bila više sa one nego sa ove strane,diler zla?GOVOREĆI VUKOVIM REČNIKOM BIO JE KRIMINALAC a jezikom sadašnjice neki su ga označavali kontraverznim biznismenom.

Jocaaa

26.11.2016 19:43

Ovaj alen izgleda ko mladja sestra marije serifovic

Peki

27.11.2016 10:06

@Jocaaa - Ahahahaha!

Srdjan

27.11.2016 07:55

Bravo za policiju

Jeca

27.11.2016 15:44

Necu da gresim dusu neka mu je laka crna zemlja ali ko je on bio ako ga je vec mafija likvidirala?