Škola učionica prazna učionica
Profimedia
Škola učionica prazna učionica

Profimedia

Ilustracija, Foto: Profimedia

Đaci će u školske klupe sesti tek u ponedeljak, 16. januara, za razliku od ostataka Srbije gde se raspust završava sutra. Raspust je produžen i u Tutinu.

Odluku je doneo opštinski štab za vanredne situacije u konsulataciji sa direktorima škola na području opštine Sjenica.

Mnogi putevi u ovoj opštini, naročito seoski, zavejeni su, a u celoj opštini pre četiri dana proglašena je vandredna situacija zbog niskih temperatura.

Kako javlja dopisnik, danas je najkritičnija situacija u peštarskom selu Karajukića Bunarima, gde je trenutno -31 stepen Celzijusa, a gde polovina stanovištva, njih oko hiljadu, već pet dan nema vode ni za piće niti da napoji stoku.

Produženo i u Medveđi

Šest osnovnih i jedna srednja škola, kao i dečji vrtić u opštini Medveđa počeće sa radom 16. januara, odluka je Štaba za vanredne situacije.

Komandant tog štaba i predsednik opštine Nebojša Arsić kaže da je takva odluka donesena zbog bezbdensoti dece, ali i zbog gripa od kojeg je obolelo 75 dece u toj opštini.

- Iako smo danas okončali čišćenje svih lokalnih puteva i počeli da čistimo puteve do najudaljenijih mahala, procena je da se školski autobusi ne mogu probijati tim planinskim putevima jer sneg još uvek pada i vetar duva pa iznova zatrpava već očišćeno. Osim toga, iz Doma zdravlja nam je dostavljena informacija da trenutno 75 dece ima grip ili simptome slične gripu- kaže Arsić.

Opština Medveđa jedna je od prvih u Srbiji koja je proglasila vanrednu situaciju na celom području, posebno zbog nemogućnost da se mašinama stigne do desetak

Ni u Novom Pazaru se ne ide u školu do kraja nedelje

Gradsko veće Novog Pazara odlučilo je da školski raspust bude produžen do ponedeljka, 16. januara. Iako Novi Pazar nije proglasio vanrednu situaciju, u odluci Gradskog veća navedeno je da se raspust produžava zbog vremenskih nepogoda na teritoriji tog grada.