Tražio ostavku gradskog rukovodstva
privatna arhiva
Tražio ostavku gradskog rukovodstva

privatna arhiva

Tražio ostavku gradskog rukovodstva, Foto: privatna arhiva

Naime, Dragan Marić iz Valjeva, koji je pre pet godina sa dve ručne bombe upao u Predsedništvo Srbije našao se među prvima u ovoj protestnoj šetnji, samo što je ovog puta umesto bombi, na sreću, držao patku!

Među 3.000 građana koji su se prvobitno okupili ispred Skupštine grada Beograda, zbog nerazjašnjenog rušenja objekata na Savamali, tražeći da gradonačelnik Siniša Mali podnese ostavku zajedno sa predsednikom Skupštine Beograda Nikolom Nikodijevićem i načelnikom komunalne policije Nikolom Ristićem, našao se i Marić.

U prvom redu na  protestu „Ne davimo  Beograd“

privatna arhiva

U prvom redu na protestu „Ne davimo Beograd“, Foto: privatna arhiva

On je ležerno sedeo uzdignute ruke kojom je demonstrativno mahao zastavicom, na kojoj je sa jedne strane pisalo: „Čiji grad?“, a sa druge: „Naš grad“. U istoj toj ruci, držao je i žuti balon u obliku patkice.

Kasnije, kada se ta ista grupa ljudi uputila u šetnju Bulevarom kralja Aleksandra i ulicom Kneza Miloša, Marić se pojavio u prvom redu. Držao je ogroman transparent na kojem je krupnim slovima pisalo: „Ne davimo Beograd“ i uz zvuke bubnjeva, rok i bluz muziku prošetao do Vlade Srbije.

Policija ga privela na  Andrićevom vencu 2011.

Ognjen Radošević

Policija ga privela na Andrićevom vencu 2011., Foto: Ognjen Radošević

 

Podsetimo da je ovaj čovek 2009. godine napravio petočasovni haos u zgradi Predsedništva, u kojoj se nalazio tadašnji predsednik Boris Tadić. Marić je dramu započeo u 12 sati, kada je u ovu instituciju na Andrićevom vencu ušetao sa dve ručne bombe! Njegov suludi čin, aktivirao je veliki broj pripadnika vojske i policije. Tek nakon pet sati neprestanih pregovora, ovaj Valjevčanin je predao bombu sa koje je uklonio osigurač, da bi se posle nekoliko minuta predao policiji.

Đubre ispred skupštine

twitter

Đubre ispred skupštine, Foto: twitter

 

Za sobom su ostavili đubre

Nakon što se završio protest pred Skupštinom grada, slike koje su se pojavile na društvenim mrežama pokazuju gomile đubreta i razbacanog toalet papira koje su ostale za njima, a nisu skupljene. Ne ružimo Beograd!

Komentari (2)

Jovan

14.05.2016 07:10

Znači to je recept da postaneš poznat . Blesimetar je u kvoti 5% neprilagodjenih, to i razumem, a zašto su i novinari u istom košu nije mi jasno. Dole Beograd na vodi. Hoćemo da Beograd bude livadče pored Save i Dunava da seljaci upražnjavaju čobanske aktivnosti iz zavičaja.

Goran

14.05.2016 09:28

Zar smatrate da covek nema pravo na iskazivanje svog stava? Svasta. Jel postoji neka sudska presuda da ne sme negde da iskzuje svoje (ne)zadovoljstvo? U antrfileu ste napisali "Ne ruzimo Beograd". Kako to da vam smeta papir ispred gradske skupstine, a ne smeta vam da mafijasi sa fantomkama obavljaju prljave i kriminalne radove za gradsku vlast? Evo, jos malo ce mesec dana, a svi nadlezni cute o tome. Zasto? Zanimljivo.