Nikodije Božinović i Mirjana Inđić
Privatna arhiva
Nikodije Božinović i Mirjana Inđić

Privatna arhiva

Nikodije Božinović i Mirjana Inđić, Foto: Privatna arhiva

Nikodije Božinović (60) zvani Kokan iz Kladova, koji je na Veliki petak čekićem ubio nevenčanu suprugu Mirjanu Inđić (35), a zatim popio tablete pokušavajući, navodno, da se otruje, do detalja je priznao zločin u policiji! 

Osumnjičeni će posle isteka policijskog zadržavanja biti priveden na saslušanje kod dežurnog tužioca, dok je telo nesrećne žene prevezeno na sudsku medicinu radi utvrđivanja broja i vrsta povreda koje su prouzrokovale smrt.

Zet spasao ubicu

Prvi rezultati istrage ukazuju na to da je Nikodije Božinović sa dva udarca čekićem ubio Mirjanu Inđić, sa kojom je bio u intimnoj vezi.

- Posle zločina je popio šaku sedativa u nameri da se ubije, ali ga je spasao zet, koji je došao u stan. Božinović je bio razveden kada je upoznao Mirjanu. Nije želeo da pristane na raskid. Odluka da ga napusti nikako ne može da bude opravdanje za to što je digao ruku na nju - navodi naš izvor blizak istrazi.

Svirepi zločin dogodio se na Veliki petak, 6. aprila uveče, u stanu Nikodija Božinovića u u Njegoševoj ulici, u naselju Palestina u Kladovu. 

- Božinović je dva puta udario nevenčanu suprugu čekićem po glavi i ona je odmah preminula. On je zatim popio šaku tableta želeći, navodno, da se ubije. Posle zločina je prevezen u Hitnu službu, gde su lekari utvrdili da nije u životnoj opasnosti - kaže naš izvor iz istrage.

Pretpostavlja se da je Božinović stan u naselju Palestina iznajmio da bi se tamo sastajao sa Mirjanom Inđić.

- Nesrećna žena je svega tri dana pre smrti napustila Božinovića. Na taj korak se odlučila najverovatnije zbog toga što se njen maloletni sin nije slagao sa Božinovićem. Međutim, posle preseljenja je nastavila da se viđa s njim. Na dan zločina je bila kod njega, ali još nije poznato zbog čega je izbila svađa i da li je Božinović isplanirao ubistvo - navodi naš sagovornik.

Poznanici ubijene žene kažu da je i ranije imala razmirice sa Božinovićem, ali da mu se posle svake svađe vraćala.

- Mira je u radila kladovskoj pekari „82“. Živela je nevenčano s Božinovićem u njegovoj kući. Sa njima je živeo i njen sin. Nesuglasice s Božinovićem trajale su dugo. Ona se u utorak, u toku noći, odselila od njega. Povela je sina i uzela svoje stvari. Iznajmila je stan iznad nekadašnje Borske banke. On je iznajmio stan u naselju Palestina i rekao joj da je to učinio da bi se njih dvoje sastajali nasamo. Nije poznato šta je tačno rekao Mirjani uoči kobnog sastanka niti zašto je ona prihvatila da ode kod njega. Mirjanin maloletni sin nije bio u stanu u trenutku tragedije - kaže naš izvor.

Policija utvrđuje sve okolnosti koje su prethodile zločinu. Istraga koja predstoji utvrdiće da li je osumnjičeni Božinović isplanirao ubistvo i da li je u trenutku zločina bio svestan svojih postupaka.

Komentari (4)

majk

09.04.2018 09:25

nikakve dileme nema.... naravno da je isplanirao ....proveriti da li je njegov cekic i da li je doneo tablete .

cune

09.04.2018 10:44

sad je to naj bitnije sto je na veliki petak...ala lupetete

ZN

09.04.2018 10:59

... a onda (kao) "pokušao" samoubistvo. Verovatno se pri tom trudio da popije tableticu tek toliko da slatko zaspi, sretan zbog onoga što je učinio. Takvi monstrumi i egocentrici se ne ubijaju. Šteta što je ukinuta smrta kazna. Ovakvi je zaslužuju.

Цицка

09.04.2018 17:00

Како је ушао рођак ако је изнутра било закључано , имао је кључ, али обично када се закључа не вади се кључ ,а претходно се договорио са рођаком да дође у одређено време radi kablovske и рођак откључао , припремио се у случају да жена неће да буде са њим , све је испланирао а да себе не убије уосталом очи су му чудне .