Spektakl u najavi:  Navijači i igrači  Crvene zvezde
Aleksandar Dimitrijević
Spektakl u najavi:  Navijači i igrači  Crvene zvezde

Aleksandar Dimitrijević

Spektakl u najavi: Navijači i igrači Crvene zvezde, Foto: Aleksandar Dimitrijević

Očigledno su navijači srpskog šampiona prepoznali da će njihovom voljenom klubu sledećeg utorka od 20:30 časova biti potrebna podrška kako bi posle višegodišnjeg tavorenja po domaćim fudbalskim stadionima prezimili u Evropi.

Naslućivalo se da će naš najveći stadion biti prepun, a potvrda za to je stigla je juče već oko osam časova ujutru. Baš kada se reporter „Alo!“ našao na licu mesta, pojavili su se i prvi navijači šampiona Srbije i zauzeli mesta u „zmiji”, koja je, kako su sati odmicali, postajala sve duža.

Groznica četvrtka  ujutru: Red ispred  „Marakane”

FK Crvena zvezda

Groznica četvrtka ujutru: Red ispred „Marakane”, Foto: FK Crvena zvezda

- Pa, vidite koliko ima ljudi od ranog jutra. Nemam dilemu, stadion će biti krcat. Biće nas više od 50.000, pa da vidimo kako će Bugari da se izbore sa takvim pritiskom - samouvereno je pričao za „Alo!” jedan od navijača crveno-belih dok je strpljivo čekao da dođe njegov red da pazari ulaznice.

Tokom jučerašnjeg dana najveće ludilo za ljude koji rade na blagajni stadiona „Rajko Mitić” nastalo je u periodu od 11 časova do podneva.

- Tada smo baš izginuli. Za tih 60 minuta prodali smo najviše ulaznica. Logično, tokom jučerašnjeg dana najviše ulaznica je otišlo za severnu tribinu. Na listi želja zatim su bila mesta na Istoku i Zapadu - objasnio je za naš list jedan od prodavaca ulaznica na biletarnici „Marakane”.

Navijači Zvezde

FK Crvena zvezda

Navijači Zvezde , Foto: FK Crvena zvezda

I dok Beograd sa nestrpljenjem čeka utorak uveče, trener crveno-belih Miodrag Božović po svaku cenu želi da stiša (ne)opravdanu euforiju.

- Vidim da već pišu ko će nam biti rival u plej-ofu za Ligu šampiona, a još nismo prošli treće kolo. Oko 90 odsto medija je negativno i želi nam katastrofu. Nadam se da će im posle Metalca i Ludogoreca biti loše - objasnio je Grof.

Metalac na terenu, Evropa u glavi!

Posle remija na startu šampionata u duelu sa Napretkom, Crvenu zvezdu večeras očekuje nastavak takmičenja u Superligi Srbije. Rival je Metalac (20.00, Arena 1). - Prošle godine jedva smo ih pobedili u finišu meča. Nama je u glavi samo Evropa, a Metalac nam dolazi posle pobede nad Borcem. Opet neće igrati svi, ali hoće ljubimci medija, Plavšić i Petković - u svom stilu je objasnio Božović.

 

Ugo nije ono što je bio

Trener crveno-belih osvrnuo se i na status centarfora Uga Vijeire, koji nije igrao na prvom meču protiv Ludogoreca. - Ne znam kako je to podneo. Kako se oseća, to je njegova stvar! Ali daleko je on od onoga što je bio. Svaka utakmica je novo dokazivanje - poručio je Grof o Portugalcu.