Đoković i Alkaraz
Foto: AP/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Novak Đoković trenutno odmara u Crnoj Gori i puni baterije za nastavak sezone.

Nakon titule na Australijan openu i Rolan Garosu, u finalu Vimbldona je posle velike borbe u pet setova izgubio od Karlosa Alkaraza.

O tom susretu na travi u Londonu priča se i danima nakon završetka turnira, a sada je svoje viđenje situacije izneo i legendarni hrvatski as Goran Ivanišević.

Nekadašnji teniser ovih dana boravi u Umagu, gde prati teniski turnir koji se igra na stadionu sa njegovim imenom. Tom prilikom otkrio je hrvatskim medijima kakvi su Novakovi planovi nakon što je deo odmora proveo na Jadranu, a zatim ispričao sve što treba da se zna o finalu trećeg grend slema u sezoni.

Novak Đoković

EPA-EFE/ISABEL INFANTES

 

 

- Bio je u Dubrovniku, na Korčuli... Malo se odmorio, ali sada kreću pripreme za američku turneju. Krajem sledeće nedelje počinju pripreme, lagano kreće s kondicijom, a onda i tenis. Ne znam tačno, ali tamo ona nedelja iza, sredinom meseca, kreće se za Sinsinati - otkrio je Ivanišević za "Sportske novosti".

Ja sam još malo u šoku od tog finala. Sve je rekao u svom govoru nakon meča, neka je finala trebalo da izgubi, pa ih je pobedio, a neka je trebalo i da dobije, pa je izgubio. Na kraju, Novak je imao puno šansi koje nije iskoristio. Alkaraz je odigrao hrabrije, odlučnije kada je trebalo, taj dan je bio bolji i dobio meč. Stalno ponavljam isto, on je odlično stvorenje. Kao čovek je fenomenalan, a kao igrač neću ni da pričam, to je čudo. Energija koju donosi na teren, način na koji igra... Uvek je nasmijan, čak i kad izgubi, neverovatan je - naveo je Hrvat.

Novak Đoković

EPA-EFE/ISABEL INFANTES

 

 

Medije u Hrvatskoj zanimalo je koliko će Đoković biti motivisan da u Njujorku osvoji 24. grend slem, pošto već pet godina nema trofej sa US opena. 

- Uvek je motivisan, grend slem je grend slem. Opet će biti velika borba. Dobro je što se na Vimbldonu, ali i pre u Parizu, stvorilo jedno rivalstvo dva igrača između kojih je 16 godina razlike. Svaki njihov sledeći meč će biti još bolji, luđi i gledaniji", rekao je Ivanišević i još jednom prokomentarisao trenutke u kojima Novak viče ka boksu: "Ma, to su gluposti. Kao prvo, ja ga pola toga ne čujem. To su ogromni tereni, publika viče i ne čuje se. Meni to ne smeta, to su emocije, negde to treba izbaciti. Stalno se piše 'opet je vikao, opet ovo, opet ono...'. Milion puta smo pričali, uopšte nemam problem s tim. I ja sam bio igrač, neki put je teško reći neku tehničku stvar u dve sekunde. Važno je da on što bolje odigra - poručio je Ivanišević.

 

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading