Novak Đoković na Vimbldonu
Foto: AP/Tanjug/Ap

I dok Novak Đoković u regionu odmara posle Vimbldona i kuje planove za nastavak sezone, drugi se bave nagađanjima. Kada će srpski teniser u penziju, koliko će još grend slemova osvojiti, da li je najbolji svih vremena, samo su neka od pitanja koja se provlače u poslednje vreme.

Britanski "Dejli ekspres" sproveo je anketu o Novaku, a rezultati kažu da će mu biti jako teško da osvoji još neki veliki turnir, ali da će uprkos tome svakako biti GOAT.

Englezi su isto vreme podsetili na izjavu Novakovog oca Srđana da će se drugi reket sveta povući možda već sledeće sezone ili za dve godine najviše. Spekulisali su i da li je Đokovićevo vreme svakako prošlo i da li je trijumf Karlosa Alkaraza na Vimbldonu simbolično označio kraj Noletove vladavine.

Na pitanje da li ljubitelji tenisa očekuju da se srpski as povuče do kraja sledeće godine njih 54 odsto je odgovorilo potvrdno, dok 46 odsto posetilaca poznatog portala smatra da će Novak igrati i posle 2024. Pitanje svih pitanja "ko je najveći teniser svih vremena" malo je preformulisano i glasi: Ko će biti GOAT onod trentuka kad Novak završi karijeru? Ponuđena su tri "rešenja", a glasači su ih rangirali sledećim redom: Novak Đoković 41 odosto, Rodžer Federer 34 odsto i Rafael Nadal 25 odsto. 

NOVAK VIŠE NEĆE POBEĐIVATI Englezi otpisali Đokovića, ali...

EPA-EFE/ANDY RAIN

 

 

Interesantno je, međutim, da čak 38 odsto anketiranih smatra da trenutno drugi reket sveta neće osvojiti više nijedan grend slem! Da se zaključiti da su u isto vreme sigurni da se ni Rafa Nadal, čak i ako se naredne sezone vrati takmičenjima, neće radovati trofejima sa najvećih turnira i neće dostići Novaka za kojim trenutno zaostaje. Podsetimo, Novak sad ima 23 grend slem titule, a Španac 22.

Ipak, oko 24 odsto čitalaca koji su učestvovali u anketi ubeđeni su da će Srbin osvojtii barem još dva od četiri najveća teniska turnira, 19 odsto njih veruje da će još samo jednom pobediti na grend slemu, a čak 11 odsto je sigurno da Đoković može i do tri titule. Najmanje je onih "ludih" optimista, pa tako četiri posto njih veruje da Novak može do "šest ili više grend slem titula", tri posto smatra da će osvojiti još tačno četiri pehara, a svega jedan posto da će ih biti tačno pet!

Britanci bi, iako nam se na prvu loptu čini da baš i nisu ljubitelji Novaka Đokovića, voleli da naš šampion upravo na Vimbldonu kaže "zbogom" tenisu. Čak 41 odsto ispitanika smatra da bi bilo najlepše da se Srbin u Londonu oprosti od aktivnog igranja, dok ih 25 odsto veruje da bi idealan kraj bio na Ju-Es openu, poslednjem grend slemu u sezoni. Oko 17 odsto ispitanika glasalo je da bi Đoković trebalo da zaokruži godinu i da mu na završnom mastersu bude poslednji meč u karijeri, dok 11 odsto zamišlja da se to dogodi na Dejvis kupu. Preostalih šest odsto glasalo je za Lejver kup, budući da se na tom revijalnom turniru oprostio Rodžer Federer.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading