NADALOVE INJEKCIJE NISU DOPING Direktor WADA stao na Rafinu stranu
Tanjug/Ap

Španski teniser Rafael Nadal po 14. put u karijeri je osvojio Rolan Garos, ali su ga mnogi optužili da koristi nedozvoljene supstance, pošto je neshvatljivo da čovek sa hroničnom povredom stopala trijumfuje na grend slemu.

Ipak, generalni direktor Svetske antidoping agencije (WADA) Olivije Nigli smatra da nema ništa sporno u injekcijama koje je Nadal primao u stopalo tokom turnira u Parizu.

NADAL JE DALEKO IZA ĐOKOVIĆA Hrvati oduševili Novakove navijače

Nadal je rekao da je u jednom periodu turnira primao injekcije na svakih šest sati kako bi umrtvio stopalo u kojem oseća bol.

- Takve injekcije nisu na listi zabranjenih supstanci WADA, jer se smatra da ne poboljšavaju sportski učinak i da nisu štetne - rekao je Nigli za švajcarsku televiziju RTS i dodao:

- Nadal je 14 puta osvojio Rolan Garos – prethodnih 13 puta to je učinio bez potrebe za injekcijama, tako da je verovatno da ovaj 14. put nije pobedio zahvaljujući njima.

NADALOVE INJEKCIJE NISU DOPING Direktor WADA stao na Rafinu stranu

AP/Christophe Ena

 

Saopštenje je izdao i SEMED (Špansko društvo za sportsku medicinu) povodom kritika da su sporne inekcije neka vrsta dopinga.

NIJE SE PROMENIO Nadalov stric smatra da je Rafa ostao skroman uprkos velikom uspehu

- Anestetičke injekcije su široko rašireno terapeutsko sredstvo koje se dugo koristi – i u oblasti sporta i u drugom oblastima. To što one rade je precizno definisano u medicini, a glavni cilj im je da smanje bol na određenom delu tela - navodi se u saopštenju.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Djoka

10.06.2022 13:01

Izblamira se za sve pare. Natod je u celom svetu jefna ovca koja mora da guta sve ove gluposti.

Djole

10.06.2022 13:05

Kakve su to injekcije koje mu nisu dozvolile da se znoji. Kasper Rud jr kolatelsrna šteta i morao je da izgubi. Ako redovno prima te injekcije zašto na ranijim mečebima kipti znoj. KOGA LAŽETE ATP MAFIJO ,?

bogdan

10.06.2022 13:32

Da je to u pitanju Novak već bi bio diskvalifikovan doživotno.Ne shvataju da je Novak već najbolji svih vremena i da im ništa ne pomažu zakulisne radnje i nameštaljke.