"NOVAČE, IMAMO PROBLEM"! Alkaraz srušio Đokovićev rekord!
AP Photo/Wilfredo Lee

Španski teniser Karlos Alkaraz osvojio je masters u Majamiju pošto je u finalu pobedio Norvežanina Kaspera Ruda - 7:5, 6:4.

Alakaraz, za koga mnogi kažu da je novi Rafael Nadal oborio je i rekord koji je Novak Đoković držao od 2007. godine kao najmlađi osvajač. Prvi teniser sveta je stigao do titule kada mu je bilo 19, dok momak iz Mursije ima 18 godina.

 

 

Ovo je 16. pobeda za španskog tinejdžera u poslednjih 17 mečeva – osvojio je turnir u Rio de Žaneiru, pobedio je u Dejvis kupu, zatim je u Indijan Velsu stigao do finala gde ga je pobedio Rafael Nadal, a potom je sa dominacijom nastavio i na Floridi.

Zahvaljujući pobedi će Alkaraz doći nadomak najboljih 10 na svetu. Od ponedeljka će biti 11. igrač sveta sa 3.411 poena, ispred je Kameron Nori (Velika Britanija) koji ima 3.440 bodova.

SJAJNI ŠPANAC ZAPRETIO NOVAKU I RAFI Velika mi je motivacija prvo mesto na svetu!

Mnogi kažu da je Alkaraz budućnost tenisa, ne, on je njegova sadašnjost!

Svojevremeno je Toni Nadal, dok je posmatrao Noletov trening kada je bio na početku karijere, svom nećaku Rafaelu rekao: "Rafa, imamo problem, zove se Novak Đoković".

Sada to može da važi za prvog tenisera sveta: "Novače, imamo problem, zove se Karlos Alkaraz".

EPA-EFE/IAN LANGSDON

 

Alkaraz i Novak se još nisu sastali, ali je 18-godišnji Španac pokazao da se ne plaši velike scene niti najvećih protivnika. Nedostajalo mu je malo sreće i iskustva da u Indijan Velsu sruši Nadala. 

Igra hrabro, beskompromisno, izvlači neke neverovatne udarce, a u Majamiju je demantovao one koji su govorili da će biti dobar samo na šljaci.

OVO JE CELA SRBIJA ČEKALA! Novak Đoković se oglasio video snimkom! (VIDEO)

Sada dolazi deo sezone koji se igra na toj podlozi i nema sumnje da će biti jedan od glavnih favorita na turnirima.

U odsustvu Rafaela Nadala i Danila Medvedeva, on bi mogao da bude najveća pretnja po Novaka na mastersu u Monte Karlu koji je na programu od 9. do 17. aprila.

Takođe, ne bi bilo veliko iznenađenje ni kada bi Đokoviću i Nadalu pomrsio račune na Rolan Garosu.

Na tenisku pozornicu kročilo je novo lice čiji potencijal ne zna za limite, ostaje samo da se vidi koliko dugo će biti u stanju da se na njoj zadrži.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading