Zek Ledej
Foto: Promo/ABA liga/Dragana Stjepanović

Partizan gostuje Efesu u duelu koji ima ogroman značaj i za jedan i za drugi tim. Borba za top8 Evrolige odavno nije bila ovako neizvesna, a crno-beli se trenutno nalaze na poziciji koja vodi u narednu fazu takmičenja. Tu žele i da ostanu i u aprilu.

Janis Papapetru razgovarao je sa srpskim medijima uoči puta u Istanbul, a pre priče o samoj utakmici i onome što sledi dobio je pitanje o brkovima, pošto su i Uroš Trifunović, Zek Ledej i on došli na otvaranje Partizanovog šopa sa brkovima.

-To je zarazno, svi imaju brkove, ako nastavimo da pobeđujemo možda i trener Obradović pusti brkove - nasmejao se Papapetru.

Potom je došao red na košarkaške teme i predstojeći duel sa dvostrukim šampionom Evrope. "U pitanju je veoma iskusan tim, videli smo u Evroligi da svako može svakoga da dobije, teška je to utakmica, važna za nas. Razumemo koliko je bitno i daćemo sve od sebe.

PAPAPETRU PRED PAKLEN RASPORED U EVROLIGI Partizan ima tajnu za pobede i uspeh

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Protiv Real Madrida, u zaostaloj utakmici, za Efes su igrali Vasilije Micić i Šejn Larkin. Očekuje se da će biti na parketu i protiv Partizana. "To su dva elitna igrača koja kontrolišu igru Efesa, preko njih dolaze poeni i kreacija u napadu, ali to ne menja način na koji se spremamo za meč kada su u pitanju koncentracija i uloženi trud. Ko god da igra, moramo da se prilagodimo i da pratimo izveštaj skauta.

VELIKI IZAZOV Obradović: Moramo da se spremimo na najbolji mogući način za meč protiv Efesa

Nastavlja se borba ze mesto u top8.

-Imamo paklen raspored, teške mečeve protiv sjajnih timova koji su uglavnom ispred nas na tabeli. Veliki je izazov, ali se radujemo svemu ovome. Proces je dug, nadam se da ćemo biti među osam kada se završi ligaški deo sezone. Biće to važno za sve nas i navijače i klub.

PAPAPETRU PRED PAKLEN RASPORED U EVROLIGI Partizan ima tajnu za pobede i uspeh

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Otkrio je i da svi u timu prate i rezultate glavnih konkurenata u borbi za prolaz. "Naravno da pratimo, čim se završi utakmica odmah proveravamo ko je kako odigrao, ko je šta uradio i kakav raspored imaju. To je sekundarno, primarno gledamo sebe, da damo sve od sebe i rezultati i druge stvari će doći same od sebe."

Za kraj je prokomentarisao i trijumf u derbiju u kom se Partizan vratio od 20 poena minusa i preuzeo prvu poziciju u ABA ligi.

-Ne postoji juče u sportu. Neverovatna pobeda, bilo je sjajno videti koliko to znači navijačima. Vratili smo se iz velikog minusa i videli smo koliko je značajno za sve. Lepo je sve to, ali moramo da gledamo samo napred i da se fokusiramo na sadašnjost - zaključio je Papapetru.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading