Granit Džaka
AP
Granit Džaka

AP

Granit Džaka, Foto: AP

Istraga koju je pokrenula FIFA, povodom njihovih proslava golova, kada su ruke ukrstili na grudima i prstima pokazivali let orla, što obično čine zagovornici ideje o tzv. "velikoj Albaniji", mogla bi da dovede do dva meča suspenzije za obojicu igrača.

Kako navodi BBC, svetska fudbalska federacija istražuje da li su te gestikulacije bile provokacija ili ne.

"U članu 54 Disciplinskog pravilnika, navodi se da svako ko provocira publiku na utakmici mora da bude kažnjen sa dve utakmice neigranja i najmanje sa 5.000 švajcarskih franaka", objašnjava BBC.

Đerdan Šaćiri

EPA/Martin Divišek

Đerdan Šaćiri, Foto: EPA/Martin Divišek

Svetska fudbalska federacija, prema istom izvoru, planira da pozove stručne svedoke da objasne kada se proslave golova mogu okarakterisati kao provokativne.

Glavni detalj te rasprave stručnih lica biće da li ponašanje Džake i Šaćirija predstavlja samo podsećanje na dvoglavog orla koji se nalazi na zastavi Albanije, a obojica su albanskog porekla, ili je u pitanju podrška nacionalističkoj težnji o Velikoj Albaniji.

Ako njih dvojica budu kažnjeni, propustiće meč trećeg kola E grupe protiv Kostarike, kao i eventualni nastup u osmini finala, pod uslovom Švajcarci prođu grupnu fazu.

Komentari (3)

nada

24.06.2018 13:47

I opet ce FIFA nas kazniti jer je u njoj Svajcarac sto znaci opet korupcija ! Sto se Svajcarske tice zelim im u svakom domu po jednog od njih da bi konacno neke stvari shvatili !

Ja

24.06.2018 19:14

Nemojte vise molim vas pisati o "ovome" sto se zovu granit i djerdan..

NIKOLA CH.

24.06.2018 22:34

Svicarci se ograduju, nijedan SVICARC nije ima zastave na autima ali albanci su bili sa zasavama albanije i Svicarske. tad vole Svicarske zastave a skupljalisu potpise da se menja zastava Svicarske posto njih iritira krs na zastavi. Mislim da su sada videli sve a sta ih sleduje tek ce da vide skim imaju posla.