Mađarska - Srbija
Foto: EPA/EPA-EFE/Tamas Kovacs

Našem timu je za prvo mesto bilo potrebno da pobedi ili da izgubi do četiri poena razlike, ali su izabranice Marine Maljković ipak propuštale šanse pred završnicu i tako otišle na duži put u nokaut fazi. Utakmice osmine finala zakazane su za ponedeljak i utorak, dok će četiri osvajača grupa odmarati do četvrtka, kada počinje četvrtfinale, u koje će proći direktno.

Srbija je bolje počela meč, prednjačila je u tim momentima izuzetno raspoložena Ivon Anderson, koja je u ranoj fazi ubacila osam poena, a njena ekipa je vodila sa 14:8.

Ipak, do kraja prvog kvartala Mađarska je uspela da izjednači (23:23), a na startu druge i da povede (27:23).

Tada je Srbija imala odgovor, brz je izjednačila, a u furioznom finišu prvog poluvremena, stekla je i sedam poena viška.

Srpkinje su se suočile sa ogromnim problemima u trećem kvartalu.

Prvih pet minuta bile su bez poena, za to vreme Mađarska je uspela da preokrene (48:44). I ne samo to, pred ulazak u odlučujućih deset minuta Mađarice su stekle i velikih 11 poena prednosti (66:55).

Crvendakić je vratila nadu Srbiji, a potom je Čađo pogodila neverovatnu trojku (74:71). Ali, pritom je Katanić dobila tehničku grešku, u najgorem mogućem momentu, Mađarice su pogodile slobodno bacanje, a zatimjei Kiš realizovala napad (77:71).

Na šest sekundi do kraja Mađarska je ponovo otišla na šest poena viška (81:75). Napad je išao na Čađo, koja je promašila trojku i Srbija he ostala bez direktnog plasmana u četvrtfinale.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading