Košarkašice Srbije
Foto: Promo/KSS

Tako će naše devojke igrati za bronzu, a rival će im biti Španija koja je izgubila od Francuske u prvom polufinalu.

Tim Dajane Butulije imao je 13 poena prednosti u prvom poluvremenu, ali je na kraju u triler završnici i trojkaškom obračunu ispustio finale i borbu za zlato na EP u Litvaniji.

Naše devojke su bolje otvorile meč i već posle 10 minuta igre imale dvocifrenu prednost (34:23), a početkom druge deonice otišla je Srbija i na plus 13.

Dugo se u drugom poluvremenu čekalo na poene Srbije. Tek posle nešto više od tri minuta je Dunja Zečević je bila precizna čime je zaustavljen još jedan nalet Letonije, koja je ozbiljno pretila i prišla na samo pola koša zaostatka – 34:33. Još neko vreme naš tim je držao distancu, da bi Letonija trojkom u 25. minut došla do poravnanja – 38:38.

Potpuni preokret sprečila je Nevena Rosić, koja je prvo dobro reagovala pod našim košem, a onda iz brze kontre pogodila za 40:38, ali je Letonija par minuta kasnije, novom trojkom, uspela i da povede – 40:41, zatim i 40:43. Anđela Marojević je vratila egal, Dunja Zečević prednost – 45:43, samim tim i sigurnost u naš tim koji je u odlučujući deo igre ušao sa suficitom od četiri poena – 47:43.

Slično kao i u trećem periodu, i start odlučujućeg je obeležilo malo poena na obe strane. Tek na ulasku u 37. minut Nevena Rosić je pogodila prve poene za Srbiju i vratila vođstvo našem timu – 49:47, ali se u poslednja dva minuta ipak ušlo sa tri poena prednosti za Letoniju – 50:53. Trojku je vratila Nevena Rosić, ali je istom merom zatim uzvratila i Letonija za 53:56, što je – ispostavilo se – bio i konačni rezultat, pošto do kraja meča nijedan tim nije uspeo da pogodi koš rivala.

Najefikasnija u našem timu bila je Nevena Rosić sa 14 poena, Dunja Zečević je dodala 12, uz 9 skokova.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading