Goran Živković
V.Z.
Goran Živković

V.Z.

Goran Živković, Foto: V.Z.

Živo je bilo danas na popodnevnom treningu Crvene zvezde u Vindišgarstenu. U svakom smislu. Pre svega zato što je šef struke crveno-belih Vladan Milojević nametnuo paklen ritam treniranja svojim izabranicima, ali najviše zbog podrške koju je imao srpski šampion.

Zvezda je u našem gradu, ili nedaleko od nas, to je, bre, jedinstvena prilika da vodimo igrače voljenog kluba! Bio je to najčešći odgovor Srba iz Austrije koji su se danas zatekli na treningu fudbalera Crvene zvezde. Što staro, što malo, sve ih spajalo jedno - crveno-bele boje.

- Živim u gradu Gmunden, koji je odavde udaljen 63 kilomera. Dolazim često u Beograd na utakmice, a kamoli ovde. Ne bih propustio ovu priliku ni za šta na svetu. Želeo sam da dovedem Zvezdu u naš grad, gde postoje dva srpska kluba, ali oni ne mogu da dođu zato što imaju dva treninga dnevno. Razumem ih, treba se što bolje spremiti za izazove u prvenstvu i kvalifikacijama za Ligu šampiona - poručuje Goran Živković iz Kruševca koji u Austriji živi od 1989. godine.

Lazar i Bojan iz Linca

V.Z.

Lazar i Bojan iz Linca, Foto: V.Z.

Srednjovečni gospodin imao je poklon Vujadina Savića. U pitanju su dva vrlo dobro očuvana primerka čuvenog časopisa "Zvezdina revija", i to iz 1978. i 1981. godine, a u jednom od njih je i članak o Vujadinovom ocu Dušanu Saviću.

Zvezdaši iz Salzburga

V.Z.

Zvezdaši iz Salzburga, Foto: V.Z.

Da je navijati za Crvenu zvezdu stvar kućnog vaspitanja potvrdio je i Željko (40) iz Salzburga. Ovaj Bjeljinac je zapucao iz 120 kilometara udaljenog grada severno od Vindišgarstena samo da bi sa ćerkama Emilijom (4), Purkom (11) i Tamarom (7) gledao trening najtrofejnijeg srpskog kluba.

Željko iz Salzburga sa porodicom

V.Z.

Željko iz Salzburga sa porodicom, Foto: V.Z.

 - Ova najstarija je čak i zaplakala kada je videla crveno-beli autobus sa igračima - otkriva nam Željko i tvrdi da nikada nije bilo dileme za koga će njegove tri mezimice navijati.

Pribojčani i Požarevljani

V.Z.

Pribojčani i Požarevljani, Foto: V.Z.

Bilo je tu i naših ljudi iz Linca, ali i Vindišgarsena gde Zvezda inače boravi na pripremama. Dva dečaka od 11 odnosno 12 godina, rodom iz Priboja i Požarevca, sedeli su čitav dan ispred hotela u kojem su smešteni igrači, a kasnije su došli čak i na trening, ne bi li dobili neki rekvizit od voljenog kluba za uspomenu.