FK Dinamo Zagreb
Foto: EPA/EPA-EFE/ANTONIO BAT

Predsednik Dinama Mirko Barišić isprozivao je čelnike AEK-a pred meč ova dva tima u Zagrebu, u okviru 3. kola kvalifikacija za Ligui šampiona!

U pitanju je zvanično revanš utakmica, mada prva nije ni odigrana zbog tragedije koja se dogodila u Atini. Tragedije u kojoj je život izgubio jedan navijač AEK-a, dok je oko stotinjak navijača Dinama završilo u zatvoru. 

Upravo o toj tragediji, ali i koracima grčkog tima koji su potom usledili, govorio je prvi čovek Modrih Mirko Barišić.

GORKO VEČE ZA NJEGA Posle debakla u Superkupu Nemačke, Tuhel se izvinjavao Kejnu

Dinamo Zagreb

EPA-EFE/ANTONIO BAT

 

- Dinamo je to osudio i osuđuje i danas, stavili smo se na raspolaganje AEK-u i grčkoj policiji. Dinamo ne može oda određuje može li neko u Grčku ili ne. Dinamo je tu nemoćan. Mi smo dobro upoznati s tzv. subkulturom navijača, njihovim mentalitetom i imali smo određenu sumnju. To smo preneli na policiju. Naša policija je obavestila grčke kolege, ali i policije zemalja na putu za Grčku. Crna Gora je pozitivno reagovala, oni su obavestili Grke da dolaze prema granici. Dinamo je učinio sve sa svoje strane. Grčka policija nije dovoljno ozbiljno shvatila o čemu se ovde radi - rekao je Barišić za HRT i dodao:

- Čelnici AEK-a su napustili sastanak sa UEFA bez ikakve volje. Koncentrisali su se da se Dinamo izbaci. Naši prijatelji ili sportski partneri nisu nastupali korektno, to nikad ne smemo da zaboravimo. Pozvali smo ih na zajedničko druženje s delegatom UEFA, ali oni su to odbili. To je još jedan loš znak, ali mi ćemo biti uporni te pokušati da ostvarimo dijalog. Nadam se da ćemo doći do objektivne istine. 

S druge strane, iz tabora AEK-a su poručili da su sastanak napustili iz jasnih razloga i da su tvrdnje Barišića apsurdne. Takođe, dodali su da zbog žalosti nisu učestvovali ni u kakvim javnim događajima. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading