FK AEK
Foto: AP/AP Photo/Petros Giannakouris

Grčki advokat Vasilis Nulezas, koji brani trojicu pripadnika Bed Blu Bojsa osumnjčenih za ubistvo navijača AEK-a i izazivanje haosa i nareda dan pred utakmicu tog kluba protiv Dinama iz Zagreba u Atini, poručio je u nedelju ispred Gradske sudnice da je policija pronašla snimak ubice i potencijalno ubistvo Mihalisa Kacurisa.

U nedelju je u atinski sud dovezeno preostalih 35 uhapšenih huligana koji su osumnjičeni za učešće u incidentima i brutalnoj navijačkoj tuči koja se završila jednim ubistvom i mnoštvom povređenih. 

Nulezas je medijima saopštio da je policija možda pronašla i oružje kojim je ubistvo izvršeno.

- Policija je pronašla nekoliko noževa, do kojih bi jedan mogao biti oružje kojim je počinjeno ubistvo. Čeka se obrada dokaza. 

FK AEK

AP Photo/Petros Giannakouris

 

GORKO VEČE ZA NJEGA Posle debakla u Superkupu Nemačke, Tuhel se izvinjavao Kejnu

Na snimku se vidi grupa od 20-30 navijača, među kojima je i potencijalni ubica, kao i sam čin ubistva. Advokat je dodao da kada se zavedu novi dokazi, mogla bi od suda da se traži kaucija da se osumnjičeni puste da se brane sa slobode, ali pod uslovom da ne napuštaju zemlju.

On je naveo i da je jedan broj grčkih navijača koji su takođe uhapšeni pušten na slobodu i pre odlaska na sud, kao i da mu je neobično što grčka policija još nije uhapsila nijednog navijača AEK-a.

FK AEK

AP Photo/Petros Giannakouris

 

U prethodna dva dana je svoje iskaze pred istražnim sudijom dalo 70 uhapšenih huligana i svima je produžen pritvor, te se isto očekuje da se dogodi i sa grupom koja je u nedelju izvedena pred sudiju.

Svi koji su dali iskaz su negirali da su učestvovali u incidentu sa smrtnim ishodom. 

Njima se na teret stavljaju četiri kaznena dela: učestvovanje u zločinačkoj organizaciji, ubistvo iz nehata, eksplozija i posedovanje eksplozivnog materijala.

Za sada nije ni protiv jednog uhapšenog podignuta optužnica za ubistvo Mihalisa Kacurisa. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.   

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading