DORTMUND SE SAMOUNIŠTIO Bajern odbranio titulu u ludnici kakvu Bundesliga ne pamti
Foto: EPA/EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Borusija iz Dortmunda je imala dva boda prednosti u odnosu na Bajern i meč kod kuće protiv Majnca i sve je ličilo na to da će biti novi šampioni, ali...

"Milioneri" su odigrali samo 2:2, dok je Bajern kao gost savladao Keln sa 2:1 i odbranio titulu zahvaljujući boljoj gol razlici!

Bavarci su tako 11. put zaredom šampioni Nemačke.

U 15. minutu Hanče-Olsen je pogodio za 0:1, glavom posle kornera, baš ispred "žutog zida". Bio je to pravi šok za sve na stadionu.

Ponadali su se navijači domaćih samo tri minuta kasnije da se vraćaju u meč, Gereiro je oboren u šesnaestercu, a sudija je posle gledanja VAR-a pokazao na belu tačku. Ipak, udarac Sebastijana Alea zaustavio je golman Majnca.

Potpuni muk usledio je samo pet minuta kasnije, Onisivo je postigao pogodak za ogromnih 0:2.

Igrao se 69. minut, kada je Gereiro smanjio na 1:2.

Usledili su uraganski napadi, Zile je u 96. minutu izjednačio na 2:2, ali bilo je prekasno za preokret.

Dok se u Dortmundu odvijala drama, Bajern je u Kelnu poveo već u osmom minutu kada je Koman iskostio asistenciju Sanea, za 0:1. Potom su Bavarci rešili da osluškuju šta se događa na stadionu velikog rivala, ponovo se nisu proslavili igrom, branili su se i kažnjeni su 81. minutu, kada je Ljubičić iz penala izjednačio na 1:1.

DORTMUND SE SAMOUNIŠTIO Bajern odbranio titulu u ludnici kakvu Bundesliga ne pamti

Marius Becker/dpa via AP

 

 

Krenuo je potom Bajern svim silama u napad, a titulu je doneo Džamal Musijala, efektnim pogotkom u 89. minutu.

U ostalim mečevima poslednjeg 34. kola postignuti su sledeći rezultati: Menhengladbah - Augzburg 2:0, Bohum - Leverkuzen 3:0, Frankfurt - Frajburg 2:1, Lajpcig - Šalke 4:2, Štutgart - Hofenhajm 1:1, Union Berlin - Verder 1:0, Volfsburg - Herta 1:2.

Ovo znači da je Frajburg izborio plasman u Ligu šampiona, uz Bajern, Dortmund i Lajpcig. U Ligu Evrope će Frajburg, a u Ligu konferencije Leverkuzen.

Iz lige su ispali Herta i Šalke, a Štutgart mora u baraž protiv trećeplasiranog tima iz Cvajte.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading