BOL I TUGA Engleski klubovi se opraštaju od Atsua, koji je stradao od zemljotresa u Turskoj
Foto: EPA/EPA-EFE/Nigel Roddis

Kristijan Atsu je svojevremeno bio član Čelsija, Evertona i Njukasla.

Ovaj 31-godišnji fudbaler iz Gane vodio se kao nestao nakon zemljotresa 6. februara koji je izazvao urušavanje njegovog stana u turskom gradu Hataju. Njegov agent potvrdio je u subotu da je Atsuovo telo pronađeno.

-S velikim bolom u srcu moram da saopštim svima da je telo Kristijana Atsua pronađeno jutros. Moje najdublje saučešće upućujem njegovoj porodici i najmilijima. Iskoristio bih priliku da se zahvalim svima na molitvama i podršci - poručio je preko društvenih mreža Atsuov agent.

NAJAVA UTAKMICE TSC-MLADOST GAT Pred nama je uzbudljiv i neizvestan meč

Atsu je od septembra prošle godine igrao u Superligi Turske za Hatajspor.

-Nema reči da opišemo našu tugu. Nećemo te zaboraviti, Atsu. Mir neka je s tobom, divna osoba - piše na Tviteru njegovog poslednjeg kluba Hatajspora.

Atsu je 65 puta bio reprezentativac Gane. U Tursku je stigao iz Saudijske Arabije iz kluba Al-Raed, a pre togas je igrao za brojne klubove u Portugalu, Engleskoj, Holandiji, Španiji…

-Duboko žalimo posle vesti da je Kristijan Atsu tragično izgubio život u razornim zemljotresima u Turskoj. Talentovan igrač i posebna osoba. Naši fudbaleri, osoblje i navijači zauvek će ga se sećati - piše u poruci Njukasla za koji je odigrao preko 100 utakmica u Premijer ligi.

Slične poruke uputili su i iz Čelsija i Evertona.

-Svi u fudbalskom klubu Čelsi užasnuti su saznanjem o tragičnoj smrti našeg bivšeg igrača Kristijana Atsua. Naše misli idu ka njegovoj porodici i prijateljima - stoji u saopštenju kluba sa Stamford Bridža.

-Duboko žalimo zbog vesti da je Kristijan Atsu pronađen mrtav nakon zemljotresa u Turskoj. Naše misli su sa njegovom porodicom, prijateljima, kolegama u Hatajsporu i svima koji su pogođeni ovim tragičnim događajem koji je odneo toliko života - piše u saopštenju Evertona.

Poznato je da je u zemljotresu i naknadnim potresima u južnoj Turskoj i severnoj Siriji poginulo više od 40.000 ljudi.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading