ORLOVI, ČUVAJTE SE Udarna snaga Kameruna, za dva minuta na terenu dao gol, velika pretnja Srbiji
Printscreen

Rival Orlova na Svetskom prvenstvu nije blistao u prvih 45 minuta, ali je držao loptu u posedu, da bi ulaskom Čupo Motinga pokazao da će biti izuzetno opasan po sve protivnike u G grupi.

Dominirali su Lavovi u prvih pola časa, međutim, bez izrazitih prilika. Najbolju je prokockao Nkulu, pošto je nakon šuta glavom poslao loptu pored stative.

Jednu od retkih grešaka u defanzivi Kameruna, mogla je Panama da kazni u poslednjim trenucima prvog dela. Šansa se ukazala Adalbertu Alkazaru, međutim, čuvar mreže Intera Onana je odlično reagovao i odbranio udarac koji je uputio fudbaler američkog Hjuston Dinama.

KATAR JE MORAO DA POPUSTI Važna promena pred početak Mundijala, navijači u neverici

Selektor protivnika Srbije izvršio je tri izmene u pauzi i na teren poslao Ebosea, Nkudua i Čupo-Motinga, što je bio pravi potez. 

Napadač minhenskog Bajerna je još jednom potvrdio koliko mu je malo potrebno da potvrdi kvalitet. Samo 120 sekundi pošto je ušao u igru umesto Abubakara, Čupo-Moting je u 48. minutu ispratio akciju svog tima i posle odbijene lopte pogodio sa ivice kaznenog prostora za 1:0. 

Nije prošlo dugo, a Panama je stigla do izjednačenja. Posle svega sedam minuta, Mihael Muriljo, defanzivac Anderlehta je uspeo da zatrese mrežu i evrogolom "šokira" odbranu učesnika Šampionata sveta.

Iako ih neće biti na Mundijalu, mogla je selekcija iz centralne Amerike da dođe do potpunog preokreta u 70. minutu, ali je udarac veziste Brentforda Brajana Mbeuma sa pet metara završio iznad prečke.

Lavovi su se još jednom okliznuli pred Svetsko prvenstvo, pa isto čekaju uz niz od četiri meča bez pobede. Posle dva poraza od Uzbekistana i Južne Koreje, te remija sa Jamajkom, nisu uspeli da slave ni protiv Panamaca.

Rigobert Song je na teren poslao sledeći sastav: Onana, Tolo (46. Ebose), Nkulu (46. Toko Ekambi), Kasteleto, Fai, Hongla, Nčam (53, Kunde), Zambo, Toko, Mbeumo (70. Basogog), Abubakar (46. Čupo Moting). 

Za Panamu su igrali: Moskera, Andrade, Kamings, Eskobar, Muriljo, Janis, Karaskilja, Godoj, Puma i Martines.

Podsetimo, Srbija će u 2. kolu igrati protiv Kameruna na Mundijalu u Kataru, 28. novembra u 11 časova po srednjeevropskom vremenu, dok ih na premijeri četiri dana ranije čeka moćni Brazil.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading