Kilijan Mbape
Foto: Profimedia/Profimedia

Ovaj 24-godišnji napadač u svađi je s PSŽ-om i u Parizu vlada potpuni haos, a dok je u ratu s vlastitim timom, Mbape je u Kamerunu i tamo ima najveće državne počasti.

Kilijan Mbape

Profimedia

 

Kilijan Mbape dane odmora prvodi u Kamerunu odakle vodi poreklo. Iz ove zemlje se svađa s rukovodstvom PSŽ-a koje mu je dalo rok do 19. jula da odluči hoće li potpisati novi ugovor ili će biti stavljen na transfer listu.

Kilijan Mbape

Profimedia

 

I dok se čeka rasplet situacije u Parizu, Mbape u Kamerunu uživa u najvećim državnim počastima, a scene s ulice govore o kakvoj zvezdi se radi. 

Vojska i policija su angažovani kako bi štitili zvezdu PSŽ-a. Dok se kretao automobilom on je bio zaštićen specijalcima i oklopnim vozilima i scene su više podsećale na ratnu zonu nego na dolazak jednog običnog fudbalera.

Kilijan Mbape

Profimedia

 

BOJAN OSTOJIĆ ZAVRŠIO KARIJERU Partizanu i navijačima hvala na svemu

 

 

Kilijan Mbape

Profimedia

 

Njegov dolazak očigledno je podigao državu na noge. Nije nikome u Kamerunu bitno što nije odabrao njihovu reprezentaciju ispred Francuske, pa ga i dalje dočekuju kao svog. 

Kilijan Mbape

Profimedia

 

Mbape je odigrao i partiju košarke sa nekadašnjim NBA igračem Žoakimom Noom, koji je igrao za Njujork Nikse. On je sin čuvene teniske legende, Joakima Noe.

Kamerunski političari su naravno bili u prvim redovima. Sve su omogućili Kilijanu kako bi se fotografisali s njim, ali ovakve scene su realno previše, iako je Afrika poprilično opasna za sve, posebno za bogataše poput Mbapea.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading