MILENKOVIĆ OTKRIO VAŽNE DETALJE Evo šta je selektor Piksi poručio "Orlovima" pred meč sa Portugalijom
EPA-EFE/Vidar Ruud

Tačno mesec dana je ostalo do početka Svetskog prvenstva i do prve utakmice Srbije protiv Brazila. 

Uspeh napravljen u Lisabonu i plasman na najprestižniji turnir su umnogome podigli svest o tome šta naša reprezentacija može, a o tome su za Banjalučki "ATV" pričali i fudbaleri Fiorentine, Nikola Milenković, Aleksa Terzić i Luka Jović. 

Već je nekoliko igrača prošlo kroz "filter" ATV-a gde su evocirali uspomene na taj meč u Lisabonu, ali i gde su pominjali kakav su uspeh napravili pod dirigentskom palicom Dragana Stojkovića Piksija.

ASTON VILA PRONAŠLA TRENERA Portugalac napravio čudo sa Sportingom, a sada stiže u Premijer ligu?

Red je došao i na Toskanu, na Fiorentinu, gde naša zemlja ima čak tri predstavnika - Nikolu Milenkovića, Aleksu Terzića i Luku Jovića. 

- Bliži se Svetsko prvenstvo i ta mala doza adrenalina i euforije polako raste. Mi smo sada fokusirani na svoje klupske sezone, ali uvek u “malom mozgu” stoje misli o Svetskom prvenstvu. Odigrali smo sjajne kvalifikacija i biti prvi u grupi sa Portugalom je velika stvar. Pogotovo, pobediti Portugaliju u Lisabonu je velika stvar. Ponosni smo na to kako smo odigrali kvalifikacije, ne samo zbog prvog mesta u grupi, nego i zbog načina na koji smo stizali do pobeda. Nadam se da ćemo tako nastaviti i na Svetskom prvenstvu - ističe Milenković. 

MILENKOVIĆ OTKRIO VAŽNE DETALJE Evo šta je selektor Piksi poručio

AP Photo/Peter Morrison

 

Već su mnogi srpski fudbaleri hvalili selektora Dragana Stojkovića Piksija, a isto je uradio i Nikola Milenković koji je oduševljen ovime što se desilo otkako je on došao na klupu.

- Dragan Stojković nam je doneo veru, pobednički mentalitet i taj sportski bezobrazluk koji je i on sam imao kada je bio igrač. Doneo nam je toliku veru, da smo svi redom verovali u plasman na Svetsko prvenstvo. Na poluvremenu utakmice sa Portugalom kako je ko ulazio u svlačionicu tako je govorio: “Mi pobeđujemo danas!” To nam je svima bilo u glavama i na kraju smo to ostvarili. Doneo nam je i lepršavu pas igru u kojoj igrači mnogo više mogu da iskažu svoj potencijal i kvalitet.

Milenković je takođe za ATV otkrio i šta je Piksi svakome rekao posle remija u Beogradu.

- Nakon remija sa Portugalom u Beogradu, mister Stojković je rekao:

-Pobedićemo ih u Lisabonu. Tamo gde ih najviše boli. Do Lisabona smo imali još dosta utakmica, ali selektor je već tada imao viziju i video je unapred neke stvari - rekao je Milenković, za ATV, dok čitavu reportažu iz Firence možete pogledati u videu na početku teksta. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading