ORLOVI ČEKAJU ŽREB ZA MUNDIJAL: Srbija pala na FIFA listi, evo ko su mogući rivali!
Alo!/Marko Metlaš

 

Svetsko prvenstvo u fudbalu se bliži, a mnogi navijači s nestrpljenjem čekaju 21. novembar kada će u Kataru biti otvoren najveći sportski događaj.

Srbija je već obezbedila vizu i mirno posmatra kako se ostale reprezentacije bore za preostala mesta na Mundijalu. 

Krajem januara i februara održano je nekoliko kvalifikacionih mečeva u Južnoj Americi, Severnoj i Srednjoj Americi i Aziji, dok je u Africi bio održan Kup afričkih nacija. 

Srbija je dobila dva nova sigurna učesnika, a to su Iran i Južna Koreja. Takođe, došlo je i do pomeranja na FIFA rang listi, koja će biti presudna za žreb, koji će biti održan 1. aprila. 

Srbija je trenutno pala za jednu poziciju, i to zbog dobrih rezultata Japana, koji je sada na 23. mestu i poslao je Orlove jedno mesto niže. Srpska reprezentacija nije igrala tokom ovog FIFA prozora, pa je ostala na istom broju bodova, ali su druge reprezentacije zaradile poene i dodatno ugrozile "Orlove" pred "martovsko ludilo", kada će konačno biti odlučeno ko će sve igrati na Mundijalu, jer će biti odigrane sve kvalifikacione utakmice. 

Srbija će u martu odigrati dve prijateljske utakmice, protiv nezgodnih rivala na gostovanjima. Protiv Mađarske u Budimpešti i protiv Danske u Kopenhagenu i tu je prilika za nove bodove. 

Srbija je trenutno na projektovanoj listi učesnika Mundijala dva mesta iznad crte za treći šešir. Međutim, nemoguće je da naš tim padne ispod crte, jer svi oni koji bi eventualno i mogli da nas ugroze i preteknu, u direktnim duelima igraju sa ekipama koje su iznad Srbije na rang listi, pa bi svakako došlo do novih pomeranja, pa bi se sve svelo na isto.

Tako da, Srbija je zakucala svoje mesto u trećem šeširu kako god da se završe martovske kvalifikacije i kakav god bio ishod prijateljskih mečeva sa Mađarskom i Danskom.

ORLOVI ČEKAJU ŽREB ZA MUNDIJAL: Srbija pala na FIFA listi, evo ko su mogući rivali!

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

 

 

Ovako trenutno izgledaju projektovani prvi i drugi šešir, gde je gotovo sve poznato što se tiče ekipa koje su obezbedile mesto na Mundijal, za razliku od trećeg i četvrtog šešira, gde se znaju samo tri ekipe. Iz trećeg su to Srbija i Iran, a iz četvrtog Južna Koreja. 

Prvi šešir: Katar, Belgija, Brazil, Francuska, Engleska, Argentina, Španija, Italija/Portugalija*

Drugi šešir: Danska, Holandija, Nemačka, Meksiko*, SAD*, Švajcarska i Hrvatska, Urugvaj*

Projektovani treći šešir: Švedska, Senegal, Vels, Iran, Peru, Japan, Srbija, Maroko 

ORLOVI ČEKAJU ŽREB ZA MUNDIJAL: Srbija pala na FIFA listi, evo ko su mogući rivali!

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

 

Prema trenutnoj situaciji blizu vize za Katar su i Saudijska Arabija i Japan iz Azije, što Australiju seli u plej-of gde će igrati sa petoplasiranom ekipom iz Južne Amerike, a trenutno je na toj poziciji Peru, ali mogu da budu i Ugugvaj, Čile i Kolumbija, između kojih će se voditi konačna bitka za preostala mesta.

Što se tiče Afrike, učesnike Mundijala dobićemo posle sledećih dvomeča: Egipat - Senegal, Kamerun - Alžir, Gana - Nigerija, DR Kongo - Maroko, Mali - Tunis.

Azijske i afričke reprezentacije koje nisu obezbedile Mundijal uz izuzetak Senegala i Maroka, sve su u potencijalnom četvrtom šeširu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading