FASCINANTNE BROJKE Katar ima ogromna očekivanja od Svetskog prvenstva
FIFA/Printscreen

Organizator narednog Mondijala Katar se nada da će privući više od 1,2 miliona posetilaca tokom turnira, što je gotovo polovina stanovništva te zemlje.

- Očekujemo dolazak više od 1,2 miliona gledalaca tokom Svetskog prvenstva, koje će se održati od 21. novembra do 18. decembra 2022 - rekla je za Frans pres Fatma al-Nuaimi, menadžer za komunikacije Organizacionog komiteta Svetskog prvenstva.

Pored hotela koji su već dostupni, biće razvijena i "inovativna i privremena" rešenja, kako bi se poželela dobrodošlica posetiocima u ovoj zemlji koja ima nešto manje od tri miliona stanovnika, dodala je ona.

Posetioci će moći da budu smešteni na kruzerima, u privatnim kućama ili u navijačkim selima, a biće izgradjeno i 16 plutajućih hotela ukupnog kapaciteta 1.600 soba. Ranije je Organizacioni komitet saopštio da računa na dolazak 1,5 miliona posetilaca pre, tokom i posle turnira koji će trajati 28 dana.

Međutim, neki navijači i komentatori već su izrazili zabrinutost zbog nedostatka zabave planirane u ovoj konzervativnoj muslimanskoj zemlji.

- Alkoholna pića biće dopuštena u za to predvidjenim područjima - rekla je Al-Nuaimi, priznajući da alkohol nije deo katarske kulture.

Pored toga, međunarodne nevladine organizacije redovno kritikuju Katar zbog tretmana hiljada radnika iz Afrike i Azije na velikim gradilištima za Svetsko prvenstvo.

Nekoliko evropskih reprezentacija, uključujući Nemačku i Norvešku, preuzelo je inicijativu da pokaže podršku ljudskim pravima pre kvalifikacionih utakmica za Svetsko prvenstvo.

Katarske vlasti su redovno tvrdile da su "uvek bile transparentne po pitanju zdravlja i bezbednosti radnika", dok neki mediji pominju velike ljudske žrtve.

Pet od osam stadiona na kojima će se igrati utakmice Svetskog prvenstva već je otvoreno, a izgradnja stadiona "Lusail", na kojem će se igrati finale, završena je "98,5 odsto".

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading