ZVEZDA JE POKRADENA! Sudijski ekspert zagrmeo: Nije bio penal, isto se dogodilo i u Subotici!
EPA-EFE/ROBERT PERRY

Nekadašnji fudbalski sudija Miroslav Radoman smatra da je Crvena zvezda oštećena protiv Rendžersa. 

Rendžers je pobedio 3:0, a utakmicu su obeležile i neke sporne sudijske odluke, a najviše prašine podigao je penal koji je dosuđen škotskoj ekipi. 

Tokom prvog poluvremena VAR je nekoliko puta morao da reaguje, te je bivši sudija Miroslav Radoman u razgovoru za "Kurir" analizirao odluke holandskog arbitra Serdara Genzubujuka.

MISLIO SAM DA ĆE ME BACITI PET METARA! Neverovatna snaga napadača Rendžersa! (VIDEO)

Verovatno i ključni trenutak dogodio se u desetom minutu. Rajan Kent je prelako pao nakon kontakta sa Slavoljubom Srnićem. Glavni sudija je u prvi mah odmahnuo rukom, ali je posle konsultacija sa VAR sobom dosudio kazneni udarac. Upravo to Radoman smatra greškom. 

- Insceniran je kontakt! Škotski fudbaler nije imao kontrolu lopte, kada je udario u igrača Zvezde, tačnije u nogu koja je ostala u pokretu. Sudija je uživo bio na metar od te situacije i prvobitno je doneo ispravnu odluku, kada je odlučio da se nastavi igra. Tu VAR soba uopšte nije trebalo da se meša. Sve je bilo čisto. Stručno, to se zove "iznuđeni kontakt", kada napadač udara u odbrambenog igrača i ostvaruje kontakt, a uz to nema kontrolu nad loptom - rekao je Radoman za "Kurir". 

Uporedio je bivši sudija situaciju iz Glazgova sa onim što se u nedelju dogodilo u Subotici kada je Partizan dobio penal nakon intervencije VAR sobe. 

- Istovetnu situaciju imali smo i za vikend, na utakmici između Spartaka i Partizana. Isto se desilo, bio je insceniran kontakt. U oba slučaja glavne sudije donele su prvobitno ispravnu odluku, a onda je došla intervencija iz VAR sobe. I oba puta su sudije menjale svoju odluku i svirale penal - jasan je bivši sudija. 

VREME ZA VIDANJE EVRO RANA! Partizan dočekuje Napredak, Zvezda u Gornjem Milanovcu

Radoman ne sumnja u važnost VAR-a, ali smatra da video analiza ima svojih nedostataka. 

- Nažalost, jedna naša ekipa je u Evropi osetila moć VAR-a. Ta utakmica pokazala je da je VAR potreban, da ima svrhu. Čak je bio i blagovremen, nije se dugo čekalo, kao što je bio slučaj kod nas, za vikend. Opet, sa druge strane VAR remeti fudbal, sveukupno ne donosi dobrobit. Opravdanost je pokazao kod ofsajd situacija u kojima su bili igrači Crvene zvezde, ali opet ponavljam, nije bilo potrebno da se oglašava kod tog spornog penala za Škote - dodao je Radoman. 

Potom je nekadašnji cenjeni sudija analizirao tri poništena gola za Crvenu zvezdu.

- U oba slučaja kada Aleksandar Katai postiže golove za Crvenu zvezdu, radi se o milimetrima. I tu je VAR bio u pravu. Kod trećeg gola Bena, ofsajd je bio vidljiv. Sudijski tim koji je vodio utakmicu nije imao težak posao, posebno glavni arbitar - podvukao je Radoman. 

Revanš meč igra se 17. marta na stadionu "Rajko Mitić" od 18.45.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
Aca

11.03.2022 17:43

Jel radoman zvezdin ekspert tako je bilo i kad je sudio

Marko

11.03.2022 17:50

Ako si ti ekspert, onda sam ja Nikola Tesla! Svaki, kontakt u 16 metara, a bilo je kontakta, u, oba slučaja, su po pravilima, penal. Stručnjak, cepaj sertifikat!