Gledaćemo Šljukića u Riju
Facebook: Andrija Sljukic
Gledaćemo Šljukića u Riju

Facebook: Andrija Sljukic

Gledaćemo Šljukića u Riju, Foto: Facebook: Andrija Sljukic

Marjanović i Šljukić su u finalu kvalifikacione veslačke regate u Lucernu zauzeli drugo mesto sa vremenom 06:16.130 i tako izborili poslednju vizu za Rio.

Što se Šljukića tiče, on je kao mali ostao bez oca Sredoja, zvanog Šljuka, žestokog momka sa beogradskih ulica devedesetih.

Andrija će, ipak, prvi veliki uspeh posvetiti njemu.

- S nepunom 21 godinom izborio sam Olimpijske igre. Deset godina treniram veslanje, a od 2012. počeo sam da se pripremam za velika takmičenja. Ponosan sam na svog oca. Najvredniju medalju koju osvojim u karijeri posvetiću njemu, to mi je najveći motiv - istakao je Šljukić za "Kurir".

KO JE BIO ŠLJUKA...

Sredoje Šljukić, otac veslača Andrije Šljukića, sa nadimkom Šljuka, važio je za žestokog momka devedesetih godina na beogradskom asfaltu. Iako se verovalo da je vođa beogradskog podzemlja, nikad nije osuđen. Za sebe je govorio da je zatvor video samo na filmu. Ubijen je na Bulevaru Arsenija Čarnojevića, u blizini Sava centra, 27. septembra 2002. godine. Danas bi sigurno bio ponosan na sina.

 

Komentari (2)

Maki

26.05.2016 22:45

Ne zaboravite da se njegova mama, Šljukina udovica, preudala brzo i to za Aleksandra Šapića, vaterpolistu, koji je forsirao sportski život kod Šljukine dece... Baš me zanima šta radi njegova sestrica, a kako je mama?! Šapić i ona su se razveli i svako je nastavio sa životima, a deca su na pravom putu...

Lili

27.05.2016 01:37

Kako god, decku svaka cast !! Bez obzira ko mu je bio otac, mada verovatno mnogo posteniji od mnogo od sadasnjih i politickih i "kriminalnih" mocnika. Samo napred, navijamo za Andriju !