Jovana i Marko
facebook
Jovana i Marko

facebook

Jovana i Marko, Foto: facebook

Savić tvrdi da je Jovana tri meseca imala povišen pritisak, ali da nije dobila nikakvu terapiju, što je, po svemu sudeći, dovelo do smrti bebe i tvrdi da bi dete preživelo da su je na vreme porodili carskim rezom.

- Čekali smo dete devet meseci, radovali se, a sada ga sahranjujemo. Njega smatramo direktnim krivcem, jer da je Jovana na vreme dobijala lekove za pritisak, dete bi se rodilo živo - kaže Savić. On kaže da je Jovana u proseku imala pritisak 160/100.

- Dr Popović joj nije davao lekove. Rekao je da joj noge otiču od vrućine. Prošle nedelje bio je na odmoru, pa smo išli kod drugog lekara koji joj je dao terapiju. Rekao je da je plod dobar i da bi mogli da je porode odmah carskim rezom. Konsultovali smo dr Popovića, koji je bio na moru, ali je rekao da čekamo kontrakcije - priča Savić. On kaže da su u sredu bili na kontroli u Surdulici, a da su ih primili tek u petak, jer je termin za porođaj bio 30. jul.

- Pošto se dr Saša vratio s odmora, ponovio je da čekamo kontrakcije. U nedelju ujutru nalazi su bili dobri, ali oko 18 časova, nisu. Posle pregleda rekli su nam da se ne čuju otkucaji srca. Poslali su nas na ultrazvuk i videlo se da se dete ne pomera. Poslali su nas u Niš hitno, nadali smo se da će biti u redu. Ali odmah posle pregleda u KC Niš rekli su nam da dete nije živo - jada se Savić.

Dr Popović demantuje

Dr Popović demantuje sve optužbe o navodnom nesavesnom lečenju: - Vodio sam njenu trudnoću, koja je bila u redu. Pritisak je bio 120/80, 110/70, lečenje nije bilo potrebno. Trudnoća je vođena kao uredna. Kada sam bio na odmoru, utvrđeno je da ima visok pritisak. Ona je izbegavala da leži u bolnici. Pričao sam joj da ne šeta s takvim pritiskom, zato je i primljena u bolnicu. Posle terapije svi nalazi su bili u redu do nedelje po podne. Tada nisam radio, ali sam došao na poziv kolege.

Komentari (3)

Mirjana

04.08.2016 10:12

Primite moje zaucesce. :-(

sss

04.08.2016 10:14

Mnogo je nesavesnih lekara, na žalost, došlo do posla , a ponašaju se bahato, naročito u malim sredinama, Njihove greške , što bi narod rekao "zemlja pokriva". Kada bi jednog osudili za nesavesno lečenje, a slučajeva ima koliko hoćete, malo bi se dozvali svesti i savesti, ovako...ništa

Bellyssa

04.08.2016 13:49

Zalosno, ne daj Boze nikome.