Vladimir Rebić
Alo/Dejan Briza
Vladimir Rebić

Alo/Dejan Briza

Vladimir Rebić, Foto: Alo/Dejan Briza

Rebić je  rekao da naši nadležni organi još nisu dobili odgovor Euleksa i Unmika na zahtev za uključenje srpskih organa u istragu tog ubistva, pa ni posle ponovljenog zahteva MUP.

Do sada je, kaže, šest puta razgovaraom telefonom sa šefom Euleksa na KiM Sezari Ljubom, te da je "zahtevao, apelovao, molio" da srpskoj policiji daju neophodne podatke kako bi se uradile dalje provere i u Srbiji.

MUP ponovio zahtev

MUP je ponovo uputio zahteve Euleksu i misiji UNMIK-a na Kosovu i Metohiji za uključivanje naših državnih organa u istragu ubistva Olivera Ivanovića. "Direktor policije Vladimir Rebić i Nacionalni centralni biro Interpola u Beogradu, koji je deo Ministarstva, uputili su ponovljene zahteve Euleksu i UNMIK-u u kojima se insistira na uključivanju MUP-a Srbije u istragu, a u cilju pronalska izvršilaca ovog teškog krivičnog dela. U zahtevima se traži što hitniji odgovor o načinima uključivanja srpske policije u ovu istragu, kao i informacije o svim merama i radnjama koje su do sada preduzete", rečeno je iz MUP.

"Da nam omoguće aktivno uključivanje u ovaj proces, kako bi srpski nadležni organi zajedno sa kosovskim institucijama radili predistražni i istražni postupak", naveoje Rebić za RTS.

Prvi čovek srpske policije kaže da veruje da će taj odgovor biti pozitivan.

Podseća da je Tužilaštvo za organizovani kriminal već pokrenulo predistražni postupak, da je već 16. januara dostavilo zahtev za prikupljanje potrebnih obasveštenja MUP-u i BIA.

"Posvećeni smo potpuno, i jedna i druga služba su sve resurse uključile u prikupljanje potrebnih obaveštenja i dokaza koje će dovesti do izvršioca i nalogodavca", naglasio je Rebić.

Nije mu, kaže, jasno da postoje ljudi koji smatraju da Srbija nije učinila sve što je u njenoj moći da se njene institucije uključe u istragu.

To što Srbija nema nadležnost da učestvuje u istrazi direktno, kako kaže, ne znači da su srpskim organima ruke vezane.

"Otežano je to što nemamo mogućnost da radimo na terenu, ali obaveštajnim rado prikupljamo podatke i posvećeno radimo na slučaju", kazao je.

Od austrijske policije dobili smo podatke da je automobil pripadao Srbinu iz Austrije koji je preminuo i vozilo je više puta prodato.

"Pokušavamo da saznamo ko je bio zadnji kupac", zaključio je Rebić.

Komentari (4)

Sokic

18.01.2018 09:48

Resili ste Jelenu Marjanovic pa idete dalje.Tako je bre,idemo

Miki

18.01.2018 10:04

Rešili i Topćider i Savamalu, ma sve ima da reše !

THAAD

18.01.2018 11:38

Koliko je resursa MUP-a i BIA odvojeno za slučajeve egzekucije braće Bitići,na rešavanju nalogodavca ubistva Ćuruvije,rušenje Savamale...?

Miljan

18.01.2018 13:16

Plašim se da je ubica došao van ovih prostora !