žena
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

 Masna koža ima tendenciju da ima proširene pore, ali uz odgovarajuće tehnike šminkanja, one se mogu lako sakriti.

Da biste prikrili proširene pore, ključno je odabrati proizvode prilagođene vašem tipu kože. Podloge za šminku koje sadrže efekat "blura", koji zaglađuje kožu, idealne su jer omogućavaju puderu da se ravnomerno nanese i prekrije pore, a da ih ne istakne ili da se skuplja u njima.

Genetika igra veliku ulogu u proširenim porama, budući da masna koža luči više sebuma, što fizički širi pore. Bez obzira na genetsku predispoziciju, redovna nega je ključna kako bi se pore donekle suzile i kako bi se stanje ne pogoršalo.

Ovo uključuje redovno čišćenje kože, tretmane koji otpušavaju pore i redovan piling, koje priprema kožu za šminku. Takođe, redovna upotreba gline kao maske pomaže u smanjenju pora i čišćenju kože.

maska

Foto: Shutterstock

 

Preparate za zaglađivanje, kao i prajmere koji se reklamiraju kao umanjivači pora, treba koristiti jer popunjavaju pore i stvaraju barijeru između sebuma i pudera. Puder sa mat efektom namenjen masnoj koži takođe je bitan jer duže traje, ne naglašava pore i prikriva ih.

Nanosite puder vlažnim blenderom tapkanjem umesto razmazivanjem kako biste postigli laganu pokrivenost i kako bi se višak pudera i masnoća upili. Na kraju, koristite puder za setovanje sitne granulacije kako biste uklonili sjaj masne kože, fiksirali šminku i vizuelno prikrili proširene pore.

Jedan koristan trik je da pre šminkanja lica, kratko istrljate kockicama leda deo sa proširenim porama, što može dodatno suziti pore i pripremiti kožu za nanošenje šminke.

(zena.blic.rs

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading