devojka jede pizzu
Foto: Printscreen/tiktok.com/vanessaschwartz

Ali iako sigurno nisu protiv zakona, da li su protiv pravila? Jedna žena je ostavljena da ispituje upravo to, barem u vezi sa naručivanjem sa dečjeg menija.

TikTokerka Vanesa fon Šarc, koja objavljuje snimke sa profila vanessaschvarzz, na teži način je naučila da neka mesta sigurno imaju problema sa tim, nakon što je naručila poslugu u sobu u Japanu.

U aplikaciji je objasnila: „Trenutno sam u Japanu i upravo sam naručila poslugu u sobu. A devojka koja mi ju je donela u sobu, otvori vrata i kaže: 'Gde je dete? Naručili ste dečji meni?'"

Zbunjena očiglednim besom servera, Vanesa je upitala: „Da li je zaista loše ako naručim pileće komadiće i, na primer, picu? Na primer, dečju picu i pomfrit?“

U tekstu iznad snimka napisala je: „Da li je nezakonito naručiti dečji meni kao odrasla osoba?'' 

 Pa, odgovor na to očigledno nije, ali sigurno postoje neke ustanove koje će napisati sitnim slovima...

Nakon deljenja klipa na TikTok-u sa natpisom „Osećam se osuđenom“, stotine ljudi su požurile u odeljak za komentare da raspravljaju o tome da li bi trebalo da bude prihvatljivo da odrasli naručuju obroke za decu. 

„Mrzim kada restorani ne dozvoljavaju odraslima da naručuju sa dečjeg menija, jer znam da to ima neke veze sa sniženim cenama, ali čak ću i dodatno platiti za to, samo sam izbirljiv“, prokomentarisao je jedan.

Drugi se složio: „Ne, jer je tako nepristojno da ponekad ne mogu da naručim sa dečjeg menija. Kao da sam švorc i da neću da završim veliki, hoću manji deo.“

Međutim, drugi korisnici su objasnili da su neka mesta protiv serviranja dečijih obroka odraslima jer na njima zapravo ne zarađuju, već ih jednostavno služe da privuku porodice koje će kupovati i obroke za odrasle po punoj ceni, piše unliad.com

„Pa obično, barem tamo gde ja radim, ne zarađujemo novac na dečijem jelovniku i imamo ga samo da bismo privukli porodice, a odrasli neće morati da brinu o tome da idu negde drugde za svoju decu“, objasnila je jedna osoba.

Ima smisla, ali ako već plaćate boravak u hotelu, da li je to zaista tako loše?

BONUS VIDEO 

 


 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading